Vantaalaiset ehdokkaat

 

Emil Bulut

Lähdin mukaan politiikkaan, koska huomasin maailman olevan epäreilu ja kaipaavan pelastusta.

Olen ihmisiä ja luontoa puolustava 21-vuotias liiketalouden opiskelija Vantaalta. Opiskelijakuntani hallituksessa työskennellessäni tutustuin opiskelijoita sekä koulutusjärjestelmäämme koskeviin epäkohtiin. Uskon Suomea eteenpäin vievän maksuttoman koulutuksen säilyttämiseen ja kehittämiseen.

Myös vähemmistöjen oikeudet ovat minulle sydämen asia, koska elämässäni olen kokenut niin läheltä kuin kaukaa syrjinnän tuhoavan vaikutuksen, oli sitten kyse vammaisista, maahanmuuttajista tai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä. Vapaan ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan tavoittelu tulee aina olemaan yksi johtavia arvojani.

Luonnon häikäilemätön tuhoutuminen ihmisten käsissä on ongelma, joka tulee pysäyttää. Ilmastonmuutos on suurin ihmiskuntaa kohtaava uhka, mutta eläimet, kasvit ja kaikki muu rikas luonto ympärillämme tarvitsee
valppaita edunvalvojia.

Eduskuntavaaleihin lähden palavalla uskolla positiiviseen muutokseen. Jokainen on tervetullut kampanjaani tekemään Suomesta parempaa paikkaa meille kaikille!

Emilin tukiryhmään voit ilmoittautua osoitteeseen emil.bulut@vino.fi

 

Timo Juurikkala

Olen vantaalainen erityisopettaja, tällä hetkellä vihreän eduskuntaryhmän poliittinen sihteeri, 56-vuotias kahden aikuisen lapsen isä. Erikoisharrastuksenani ovat klassiset englantilaiset moottoripyörät, joihin myyn varaosia mikroyrityksessäni.

Vihreässä politiikassa olen ollut mukana 1990-luvun alusta lähtien, valtuutettuna ja monessa kunnallisessa luottamustehtävässä. Vuosina 2009-2011 olin kansanedustaja, 2011-2013 puolueen varapuheenjohtaja ja tällä hetkellä valtuutettu sekä Uudenmaan liiton valtuuston varapuheenjohtaja.

Ympäristöasiat, luonnonsuojelu ja kestävä kehitys ovat minulle tärkeimpiä tavoitteita politiikassa, mutta myös koulutusasioihin sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoon aion kampanjassani keskittyä.

Minulla on paljon kokemusta politiikan erilaisilta kentiltä ja suuri into ja palo maailman pelastamiseen. Se voi tapahtua pienin erin, edesauttamalla erilaisia maailmaa parantavia muutoksia!

www.timojuurikkala.net

Timon tukiryhmään voit ilmoittautua osoitteeseen timo.juurikkala@vantaanvihreat.fi

 

Sirpa ”Siru” Kauppinen

Olen ympäristötekniikan M.Sc., ja olen toiminut erilaisissa ympäristöön ja vastuullisuuteen liittyvissä tehtävissä. Perheeseeni kuuluu idealisti mies ja iloinen napero.

Vihreässä ja ympäristöliikkeessä olen ollut 90-luvulta lähtien. Olen tällä hetkellä mm. Vantaan kaupunginhallituksessa ja valtuustossa.

Haluan kampanjoida tulevaisuuden puolesta: Koulujen ja lasten, puhtaan ympäristön, kestävien työpaikkojen sekä ilmastonmuutoksen torjunnan puolesta. Haluan, että vanhuksia ei unohdeta koteihin tai hoitoloiden peteihin. Haluan, että maapallo pelastetaan myös tuleville
sukupolville.

Viime eduskuntavaaleissa sain ääniä enemmän kuin Paavo Väyrynen ja olin nyt eurovaaliehdokkaana. Haluan tehdä kampanjaa yhdessä kaikkien vihreiden kanssa sekä olla nostamassa vihreiden kannatusta uuteen nousuun.

www.sirpakauppinen.fi

Sirun tukiryhmään voit ilmoittautua osoitteeseen siru.kauppinen@vantaanvihreat.fi

 

Anniina Kostilainen

Olen 36-vuotias vantaalainen kolmen lapsen äiti. Olen toisen kauden kaupunginvaltuutettu, ja tällä hetkellä toimin Vantaalla kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajana. Vihreää ryhmää ehdin johtaa useita vuosia. Koulutukseltani olen maa-ja metsätaloustieteiden maisteri, metsänhoitaja. Työskentelen kansainvälisessä metsäsertifiointia edistävässä järjestössä Suomen pääsihteerinä.

Olen kokenut, yhteistyökykyinen ja vastuuntuntoinen poliitikko.Politiikassa haluan edistää mm. arjen vihreitä valintoja ja talouden kestävää kasvua. Mielestäni vastuu ilmastonmuutoksen hillitsemisestä sekä luonnonvarojen kestävästä käytöstä kuuluu yhteiskunnan lisäksi yrityksille ja yksilöille. Hupenevien luonnonvarojen ja heikkenevän valtiontalouden aikana täytyy löytää uusia, tehokkaampia ja kekseliäämpiä tapoja hyvinvoinnin luomiseen. Kovien arvojen aikana ontärkeää, että pidämme huolta myös heikoimmista.
Vaaliteemani tulevat keskittymään biotalouden mahdollisuuksiin kestävän talouden perustana, yrittäjyyden edellytysten vahvistamiseen, sosiaaliturvan uudistamiseen ja yhteiskunnan resurssien kohdistamiseen järkevästi.

www.anniinakostilainen.fi

Anniinan tukiryhmään voit ilmoittautua osoitteeseen anniina.kostilainen@vantaanvihreat.fi

 

Joel Linnnainmäki

Olen 23-vuotias kansanedustaja Pekka Haaviston avustaja. Pyrin olemaan rohkea ja ennakkoluuloton. Toimin Vantaalla varavaltuutettuna sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä.

Vuonna 2014 edustin suomalaisia nuoria YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa. Kaikki lähtee halusta auttaa. Vaikutamme, jotta perheellämme ja jokaisella ihmisellä olisi mahdollisuus onnelliseen elämään. Ensimmäinen kokemukseni vaikuttamiseen ja politiikkaan tuli vuonna 2009 kun Vantaan kaupunki uhkasi sulkea Punaisen Ristin Rekolan nuorten turvatalon.

Turvatalo on nuorten hengähdyspaikka silloin kun kotona on ongelmia. Kokosimme ystäväni kanssa adressin. Tiesimme, että huonoille päätöksille on vaihtoehto. Viesti meni perille. Apua ja tukea yksinäisellä hetkellä saa tänäkin vuonna yli sata nuorta.

Nyt olemme liikkeellä laajemmalla joukolla, mutta viesti on sama. Tärkeintä on oikeudenmukaisuus. Omasta taustasta riippumaton mahdollisuus elää ihmisarvoista ja onnellista elämää. Itselleni erityisen tärkeää on, että myös vaikeina aikoina turvaamme lasten tulevaisuuden ja olemme heidän luottamuksensa arvoisia.

Joelin tukiryhmään voit ilmoittautua osoitteeseen joel.linnainmaki@vantaanvihreat.fi

 

Eve Rämö

Olen 31-vuotias nuori nainen Vantaan Korsosta. Ammatiltani olen sosionomi-kirkon nuorisotyönohjaaja ja työskentelen lastensuojelun parissa, tällä hetkellä perhetyöntekijänä.

Olen Vantaan Vihreiden puheenjohtaja, jossa minulla on eturivin mahdollisuus seurata kuntapoliittisia asioita ja vaikuttaa paikallisjärjestössä. Toimin aktiivisesti kirkollispolitiikassa jossa olen Vantaalla kirkkovaltuutettu ja tasa-arvoa ajavan Tulkaa Kaikki -liikkeen jäsen.

Olen Valtakunnallisen vihreän yhdistyksen, Armon Vihreiden perustajajäsen sekä ensimmäistä kautta vihreän puoluevaltuuskunnan jäsen.

Minulle luovuttamattomia arvoja ovat tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus. Näitä oikeuksia ei saa loukata millään perusteella. Myös ekologisuus, luontomme monimuotoisuuden säilyttäminen ja eläinten oikeudet ovat sydäntäni lähellä. Vihreässä päätöksenteossa tulee edellä mainittujen lisäksi olla avoimuutta, läpinäkyvyyttä ja tehtyjen päätösten tule olla eettisesti kestäviä. Sydäntäni lähellä ovat lähiöt ja niiden ihmiset.

Asun Korsossa mieheni ja kissojeni kanssa. Olen aktiivinen kotikissaharrastaja ja luonnon ystävä, joka viihtyy vapaa-ajallaan metsässä vaeltaen ja sienestäen.

henkilot.vihreat.fi/eve.ramo
eve.ramo@vantaanvihreat.fi

Even tukiryhmään voit ilmoittautua kampanjapäällikkö Sonja Sharmalle, sharmasonja@gmail.com