Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit käydään sunnuntaina 14.4.2019. Ennakkoäänestys on 3.-9.4.2019. Vihreillä on eduskuntavaaleissa kymmenen vantaalaista ehdokasta, joihin voit tutustua tällä sivulla. Kaikki Uudenmaan vaalipiirin vihreät ehdokkaat löydät Uudenmaan vihreiden vaaligalleriasta.

Halutessasi voit liittyä ehdokkaiden tukiryhmiin tai tulla mukaan Vantaan Vihreiden vaalitapahtumiin ja kampanjoimaan vihreämmän Vantaan puolesta.  Tervetuloa mukaan vaalityöhön!

 

Vantaalaiset ehdokkaat

TUIRE KAIMIO    414

eläintenkouluttaja, tietokirjailija

Nyt on viimeinen hetki estää katastrofaalinen ilmastonmuutos. Haluan merkittäviä tutkittuun tietoon perustuvia parannuksia eläinten hyvinvointilakiin. Perustuslakiin tulee lisätä eläinten perusoikeuksia koskeva kappale. 

www.tuirekaimio.fi

SIRPA ”SIRU” KAUPPINEN    418

Ympäristötekniikan. M.Sc., kouluttaja

Olen ympäristöasiantuntija ja kahden lapsen äiti. Kaupunginvaltuustossa olen ajanut inhimillistä vanhuutta, sisäilmaongelmien ratkaisua, edullista joukkoliikennettä, opetuksen laatua ja avoimuutta. Taistelu tulevaisuudesta käydään nyt!

www.sirpakauppinen.fi

 

JOEL LINNAINMÄKI    422

Nuorisoalan asiantuntija, kaupunginvaltuutettu

Haluan Suomen, jossa meillä kaikilla on syntyperästä riippumatta mahdollisuus tavoitella onnellista elämää.

www.linnainmaki.com

 

 

MAIJA RAUTAVAARA    429

Erityisopettaja, KM, lastentarhanopettaja

Olen erityisopettaja, lastentarhanopettaja, lähiöäiti ja kuntapoliitikko. Olen maltillinen, neuvottelutaitoinen ja ratkaisukeskeinen. Minulle tärkeimpiä asioita politiikassa ovat ihmisten ja ympäristön hyvinvointi ja sekä kestävien ratkaisujen löytäminen.

www.maijarautavaara.fi

 

PEKKA RAUTIO    430

Opettaja, musiikin- ja kulttuurin tekijä

48-vuotias lukion opettaja, musiikin- ja kulttuurintekijä Vantaalta. Politiikka on minulle työkalu kunnianhimoisen ilmastopolitiikan, maailman parhaan koulutuksen, liberaalien arvojen, kulttuurin ja kestävän talouspolitiikan edistämiseen.

www.pekkarautio.fi

 

EVE RÄMÖ    431

Perhetyöntekijä, Kaupunginvaltuutettu

Haluan antaa äänen heille, joiden oma ääni ei kanna. Olen työskennellyt pitkään sosiaalialalla lapsiperheiden kanssa. Minulle on tärkeää lasten ja perheiden hyvinvointi, yhdenvertaisuus, syrjäytymisen ehkäisy, koulutus ja ilmastonmuutoksen torjunta.

https://henkilot.vihreat.fi/eve.ramo/

 

SVETA SILVENNOINEN-HIISKU    434

Filosofian maisteri, projektipäällikkö

Vantaan kaupunginvaltuutettu, ympäristöekologi, liiketoiminnan kansainvälistymisen ja kehitysyhteistyön asiantuntija. Maamme tulevaisuus rakennetaan osaamisella, koulutuksella, puhtaiden ratkaisujen ja tasa-arvoisten mahdollisuuksien edistämisellä!

www.svetahiisku.fi

 

EVA TAWASOLI    436

Terveydenhoitaja, ihmisoikeusaktivisti

Vantaalainen kuntapoliitikko ja Vihreät Naiset hallituksen jäsen. Tulin kiintiöpakolaisena Suomeen vuonna 2005. Edistän ihmisoikeuksia, laajaa tasa-arvoa, järkevää maahanmuuttoa ja tulevaisuuteen katsovaa ja kestävää ympäristöpolitiikkaa.

www.evatawasoli.fi

 

VILLE TURKKA    438

Icehearts toiminnan perustaja, tekijä

Oikeudenmukainen tekijä, pitkän linjan kasvattaja, isä, puoliso, Icehearts toiminnan perustaja.

www.villeturkka.fi

 

 

VERDE ÅLANDER    442

Abiturientti, optimisti

Vantaalainen abiturientti, avopuoliso ja optimisti. Kannan sukupolveni tavoin huolta tulevaisuudestani enkä tiedä miltä vuodenajat näyttävät eläkepäivinäni. Onneksi ratkaisuja ongelmiin on lukuisia – nyt täytyy vain uskaltaa tarttua niihin.

https://www.instagram.com/ahverdenmaa