Atiye Minna

Atiye Minna

Olen kahden pienen pojan äiti, mielenterveystyön ja opetuksen ammattilainen, inhimillisten arvojen puolustaja. Koulutukseltani olen psykologian maisteri sekä filosofian maisteri (luonnontiede). Harrastan urheilua ja laulua. Olen asunut Ilolan lisäksi Tikkurilassa, Havukoskella, Länsimäessä ja Ruskeasannassa. Olen ehdolla kuntavaaleissa, koska Vantaa tarvitsee päättäjikseen osaavia, ahkeria, luotettavia ja avoimia ihmisiä, jotka eivät osallistu salailuun ja oman edun tavoitteluun. Voimme yhdessä tehdä Vantaasta inhimillisen, lapsiystävällisen ja ympäristöä kunnioittavan kunnan.

Minulle erityisen tärkeitä aiheita Vantaalla ovat koulutus, kasvatus sekä sosiaali -ja terveydenhuolto:
- Peruskoulusta, lukiosta ja ammatillisesta koulutuksesta ei tule säästää. Kaikille on taattava tarvittava tuki oppimiseen. Oppilas -ja opiskelijahuoltopalveluita (kuten koulupsykologi ja koulukuraattori) on tarjottava riittävästi.
- Subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittaminen on peruttava. Rajoittaminen on vaikeuttanut huomattavasti lasten ja perheiden elämää. Työtön ei ole voinut ottaa vastaa keikkatyötä, koska lapsella ei ole mahdollisuutta olla päivähoidossa työpäivän ajan. Päiväkotien ryhmäkokoja ei tule missään nimessä kasvattaa. Päivähoitopaikkaa on tarjottava omalta asuinalueelta.
- Matalan kynnyksen palveluihin, ennalta ehkäisevään työhön sekä hoitojonojen purkuun on panostettava enemmän. Ei ole mitään järkeä, että ihmiset joutuvat odottamaan saadakseen apua ja ongelmat pahenevat.
- Mielenterveyspalveluja on tarjottava huomattavasti laajemmin ja matalammalla kynnyksellä. Ammattitaitoista apua on saatava heti, ei kuukausien päästä ja avun on oltava riittävän tiivistä.
- Lastensuojelun resursseja on lisättävä huomattavasti ja palvelurakennetta kehitettävä.
- En hyväksy, että leikkauksia kohdistetaan heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin ja pienituloisiin.
- Kunnan rakennusten sisäilmaongelmiin on puututtava ja oireileville ihmisille on osoitettava väistötilat viipymättä.