Helanen Markus

Helanen Markus

Olen Markus, 40-vuotias ex-ammattijääkiekkomaalivahti. Olen ulospäinsuuntautunut, iloinen, huumorintajuinen ja oikeudenmukainen. Asun Vantaalla Tikkurilassa. Perheeseeni kuuluu vaimoni lisäksi lapset Miro 3v. ja Melina 15v. Valmistuin 2001 University of Massachusetts Amherstista, pääaineenani Urheiluhallinto. Opiskelu oli monipuolista aina tähtitieteestä urheilumarkkinointiin.

Yliopiston jälkeen olen työskennellyt kansainvälisissä sekä kansallisissa ammattijääkiekko-organisaatioissa, sekä pelannut Suomen maajoukkueissa. Viiden vuoden ammattilaisjääkiekkoilu päättyi loukkaantumiseen 2005 Lahden Pelicansissa. Elämäni muuttui sekunneissa ammattiurheilijasta arjesta selviytyjään. Pakotetun elämänmuutoksen takia oli hyväksyttävä uudet rajat omassa arjessa. Ammattiurheilijan psyyke on auttanut minua omassa kuntoutuksessa. Haluan oppia ja voittaa oli sitten kyse Afrikan tähdestä tai kitaran soitosta niin periksi en anna. Tosin olen huomannut, että tappiot ja epäonnistumiset kasvattavat parhaiten.

Vuonna 1998 olin ammattilaisjääkiekko seuran harjoituksissa ja valmentaja sanoi minulle, että katsotaan minkä arvoinen sinä Markus olet ja tehdään sopimus sitten sen mukaan. Tämä on mielestäni hieno esimerkki siitä, kuinka meillä jokaisella on oma arvo niin ammatissa kuin ihmisenäkin. Se miten omaa arvoa käyttää ja kehittää on sitten itsestä kiinni. Myönnän, että en ole vielä valmis pakkaus. Vaan haluan kehittyä ihmisenä, aviopuolisona, isänä, veljenä, ystävänä ja ehdokkaana joka päivä. Teemu Selänne on sanonut ”että kehitys loppuu tyytyväisyyteen”. Aina pystyy parantamaan. En muuten tehnyt sopimusta silloin sen seuran kanssa, vaikka seura tarjosikin muhkeaa diiliä. Halusin jatkaa opintojani sekä pelaaja uraani yliopistossa yhdysvalloissa.

Kun minua pyydettiin kuntavaaliehdokkaaksi Vantaan Vihreisiin niin en sitä epäröinyt. Näin sen kunnia-asiana olla mukana oman kaupungin ehdokkaana Vantaalla. Lähdin innolla ehdokkaaksi ja täysillä mukaan. Näytin haasteelle vihreää valoa. Teemat, jotka ovat lähellä sydäntäni: Lasten ja nuorten ohjattu liikunta, terveys-ja hyvinvointi ja sosiaalinen vahvistamien. Näiden teemojen osalta oma kokemukseni on kovaa. Blogissa kerron tarkemmin miksi lähdin kuntavaaliehdokkaaksi.