Huhta Jaana

Huhta Jaana

Olen kolmen lapsen äiti ja kaupunginvaltuutettu. Viihdyn Vantaalla, Aviapoliksessa, jossa on aktiivinen yhteisöllisyyteen ja alueen kehittämiseen syttynyt naapurusto.

Seuraan elämää, maailmaa tarkasti ja pyrin osaltani ohjaamaan sitä hyväksi uskomaani suuntaan. Sulkeudun säännöllisesti myös kirjojen kanssa tarinoiden mielikuvitusmaailmaan, josta saa uusia ideoita ja oppii kaikenlaista. Olen erityisen kiinnostunut historiasta ja toisaalta tulevaisuudesta - jotka ovat samaa jatkumoa.

Lapset ja nuoret ovat tulevaisuus, joille meidän tulee jättää perinnöksi maapallo, jossa uskaltaa elää ilman suurempia murheita, pelkoa ja jossa pystyy suunnittelemaan tulevaisuuttaan. Tehtävänämme on taata lapsille ja nuorille mahdollisuus elämään, jossa he pääsevät käyttämään täyttä potentiaaliaan lähtökohdista riippumatta.

Vantaalla on nyt virkeä meininki, kun muun muassa digitalisaatio, avoin data, pop up -mentaliteetti, kokeilukulttuuri ja uudenlainen yrittäjyys synnyttävät erilaisia mahdollisuuksia itsensä toteuttamiseen ja elättämiseenkin. Osallistun innolla pienyrittäjyyden aktivoimiseen ja mahdollisuuksien parantamiseen, ja olen yksi Aviapolis Businss Network -yhdistyksen perustajista.

Toki Vantaalla on paljon kaikenlaista kehitettävää ja parannettavaa. Koulujen sisäilma-asiat tulee saattaa kuntoon ja päivähoito palautettava samalle tasolle kuin mitä se oli ennen rajaavaa päätöstä. Erityisen huolissani olen myös koulusäästöjen vaikutuksista; etenkin ammattikouluista repiminen oli lyhytnäköistä politiikkaa. Koulutus on sijoitus!

Harrastan lukemisen ja omien tarinoiden kirjoittelun lisäksi joogaa ja taidoa, joiden avulla pysyn paremmin "tässä hetkessä" kiinni. Pendelöin päivittäin Kalasatamaan valtion virkatyöhöni - kelien mukaan - mutta mieluiten pyörällä.

En enää nykyään pidä poliittisroolillista blogia enkä erityisesti politikoi somessa. Ennemmin näen (poliittisen) vaikuttamisen osana kaikkea päivittäistä toimintaa: päätöksinä, toisten huomioon ottamisena ja konkreettisina toimina. Lisäksi käyn mielummin keskustelua, meili- tai messengerkirjoittelua ihmisten kanssa eri aiheista ns. samalla viivalla ja saman pöydän ääressä kuin poliitikon ja kommentaattorin rooleissa. Minulla ei myöskään ole vaalitiliä, enkä ota vaalilahjoituksia vastaan.

Kohtaan joka päivä paljon ihmisiä ja olen joka päivä uudesti yllättynyt ja iloinen siitä, kuinka hyviä tyyppejä suurin osa ihmisistä onkaan. Vaikka uutiset ja maailman tapahtumat välillä pistävätkin mielen matalaksi ja huolestumaan, niin en ole menettänyt ollenkaan toivoani ja uskoani tulevaan.

Kunnallisvaaleissa Vihreiden vaalisloganeissa korostuu sana yhdessä. Niin se vain on valtuustossakin: vain yhdessä saamme asioita aikaan.