Kääpä Jaani

Kääpä Jaani

Olen monessa tulessa karkaistu ihminen ja uskon tasa-arvoon, ihmisoikeuksiin, koulutukseen ja vapauteen. Minusta ainoa tapa jolla voimme olla oikeasti vapaita, on olla korkeasti koulutettuja. Meidän tulee olla valmiita kyseenalaistamaan päätökset sekä niiden tekijät, että toimeenpanijat. Tämä saadaan aikaan vain ja ainoastaan panostamalla koulutukseen, ei siitä leikkaamalla. Samoin minusta kunnan ja valtion tulee toimia kaikkien hyväksi, ei vain määrättyjen eturyhmien puolesta.

Olen liikuntavammainen sekä olen taistellut depression kanssa. Menetin jalkani taistellessani syöpää vastaan ja näin olen nähnyt terveyden hyvät puolet sekä ne huonot puolet, toimivuuden ja toimimattomuuden. Olen ollut töissä ja olen ollut pitkäaikaistyötön. Olen myös äitini omaishoitaja aina hänen kuolemaansa asti.

Minusta byrokratiaa pitää pienentää ja koska säästöjä joudutaan tekemään, tulee ne tehdä Könkkölän tyyliin. Siis ne jotka työtä tekevät tietävät miten voidaan tehdä säästöjä, miten helpotetaan heidän työtaakkaansa.

Itse lähdin politiikkaan suurimmaksi osaksi työttömyyteni takia. Minusta on järkyttävää se, miten työttömiä kohdellaan. Meiltä vietiin ihmisarvo, meiltä vietiin itsekunnioitus ja meitä syytettiin siitä, että meidät leikattiin kuluista pois. Vaikka kunnallistasolla ei voida asialle tehdä paljon, on siellä kuitenkin jotain, johon voimme vaikuttaa.

Samoin minua hirvittää tämä Sote. Onhan valtio napsimassa rusinat pullasta ja jättää kunnille velat maksettavaksi ja samalla vie ison osan siitä, miten niitä velkoja voidaan maksaa. Toinen Vantaan suurista ongelmista on edelleen rehottava korruptio sekä ne hyvät veljet. Minusta päätöksenteko pitää tehdä läpinäkyväksi ja mielellään tehtävä koko kaupungille erikoistilintarkistus.

Tällä hetkellä kaupunki on enemmän tai vähemmän varaton ja meitä, jotka saamme palveluita vielä, pidetään kuitenkin mahdollisina rikollisina. Kaupunkikortin ohjeet melkein syyttävät käyttäjää väärinkäyttäjäksi. Samoin täällä on todella vaikea saada omaishoitajan tukea, vaikka me omaishoitajat teemme kaiken vaikka ilmaiseksi, rakastammehan me omaisiamme.

Byrokratia käyttää meitä asukkaita surutta hyväksi, koulut lahoavat, palveluita leikataan, ihmiset eivät saa enää tukea elämäänsä. On oltava toinen tapa.

Sinä päätät.