Karhia Marjaana

Karhia Marjaana

Olen Martinlaaksossa asuva suomen kielen ja viestinnän opettaja. Urani aikana olen työskennellyt kaikilla kouluasteilla, myös päiväkodissa. Erityisalaani on maahanmuuttajille suunnattu koulutus. Viime vuodet olen opettanut ammattikorkeakoulussa ja työskennellyt erilaisissa koulutukseen ja työllistymiseen liittyvissä hankkeissa.

Minulla on kaksi aikuista lasta ja olen jo mummikin. Ehdokkaana olenkin hyvässä asemassa, koska pääsen jo perhepiirissä tarkastelemaan kotikuntaani kolmen eri sukupolven näkökulmasta. Perheeni kautta näen myös Vantaan erilaisten asumismuotojen arkea: poikani nuori perhe asuu omakotitalossa Kivistössä ja itse olen tyytyväinen kerrostaloasuja.

Harrastan kulttuuria laidasta laitaan ja olen teatteri- ja elokuvahullu. Lisäksi työmatkapyöräily ja polskiminen lapsenlapsen kanssa lähiuimahallissa tuovat energiaa ja iloa. Metsään täytyy myös päästä.

Vaikka olen kannattanut vihreitä liikkeen syntyajoista lähtien, tämä on ensimmäinen kertani ehdokkaana. Lähdin ehdokkaaksi mm. siksi, että minua huolettaa koulutuksen nakertaminen. Kunnissa on mahdollista tehdä päätöksiä, joilla kunnon koulutus turvataan valtiovallan leikkauksista huolimatta.

Erityisen huolissani olen ammatillisen koulutuksen, siis amiksen, tilanteesta. Myös aikuisten maahanmuuttajien koulutukseen pitäisi saada järkeä: pois poukkoilevista, lyhytnäköisistä ratkaisuista.

Kannatan Vantaan alueiden kehittämisen hyvää suuntaa: vahvat asuinalueet, joille on mahdollista järjestää palvelut. Haluan asua monenlaisten ihmisten naapurina. Siksi pidän tärkeänä, että Vantaalla jatketaan pyrkimystä monimuotoisiin alueisiin.

Kaikissa päätöksissä kuitenkin ympäristönsuojelun näkökulman pitäisi olla aina mukana. Minun äitinä ja isoäitinä täytyy ajatella tässä ja nyt, millaisessa maailmassa lapsenlapseni elävät seuraavat 50 - 80 vuotta.

Entä vaalilupaukset? Lupaan perehtyä asioihin ja lupaan kuunnella kuntalaisia ja suhtautua vakavasti niin heidän ideoihinsa kuin huoliinsakin. Nämä lupaukset voin pitää.