Kauppinen Sirpa Siru

Kauppinen Sirpa Siru

Olen ympäristötekniikan M.Sc, ympäristövastuun asiantuntija, kouluaktiivi ja kahden eloisan lapsen äiti. Olen ajanut poliitikkojen sidosten julkisuutta, homekoulujen korjausta, lastensuojelun resursseja, inhimillistä vanhustenhoitoa ja parempaa kuntoutusta, sekä vastustanut koulusäästöjä ja -lakkautuksia. Pyöräilyaloitteeni kirittää pyöräteitä ja turvallisia pyöräparkkeja. Olen Vantaan vanhempainyhdistyksen sisäilmatoimikunnassa ja harrastan mm. tanssia, kuvataiteita, lukemista ja ulkoilua.

KOULUT JA PÄIVÄHOITO KUNTOON
Joka viides poika syrjäytyy. Tukiopetukesta pihistellään, rauhattomuus syö opetusta ja väkivaltatilanteet ja koulupudokkaat lisääntyvät. Ylläpidän sivuillani koulujen kuntoraportteja. Sijaiskiellossa varhaiskasvatus muuttuu lasten säilömiseksi. Tehokkain tapa ehkäistä syrjäytymistä on taata laadukas varhaiskasvatus kaikille. Lastensuojelu on kriisissä ja perheiden tukeen tarjotaan ei-oota. Kokoomus ja SDP ovat pitäneet tuhoisaa talouskuria lapsille.

INHIMILLINEN VANHUUS
Tarvitaan aikaa kotipalveluihin, parempaa kuntoutusta sekä laitospaikkoja niitä tarvitseville. Suomessa käytetään vanhusten laitoshoidossa kolminkertaisesti lamaannuttavia lääkkeitä Ruotsiin verrattuna. Laitoshoitoa on muutettava kodinomaisemmaksi ja vanhusten on päästävä myös ulos - kahvilaan, kampaajalle tai sorsia bongaamaan.

SUHMUROINTI SEIS JA TALOUS KUNTOON
Aloitteestani poliitikkojen sidonnaisuudet ovat netissä, mutta se ei riitä. Kuntien omistamia yhtiöitä ei avoimuus koske, jolloin suhmurointi on helppoa. Rakentamisen oudot kustannukset tulee selvittää - Miksi 300 000 euron pukukoppi maksaa Vantaalla 2 miljoonaa? Vantaa tuhlaa hetihomeisiin rakennuksiin eikä rakennusfirmoilta vaadita takuukorjauksia. Kiinteistöomaisuus tuhotaan huonolla huollolla, pihistelyllä ilmanvaihdossa ja pitkittämällä vesivahinkojen korjauksia. Mm. Variston koulun katto vuosi 5 vuotta ennen korjausta.