Lahti Sirpa

Lahti Sirpa

Olen 37-vuotias yrittäjä ja kulttuurituottaja. Olen valmistunut maisteriksi Sibelius-Akatemian Arts Management ohjelmasta ja työskennellyt ennen oman yrityksen perustamista monissa kulttuurialan tehtävissä aina tiedottajasta toiminnanjohtajaan. Nykyinen työni yrittäjänä Marjatta & Kaisa Oy:ssä sisältää tiedottamista, markkinointia sekä erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien tuottamista.

Nautin kaaoksen hallitsemisesta ja miljoonien pikku asioiden pysymisestä käsissä. Kulttuurialan päätoimisena yrittäjänä, todellisena silpputyöläisenä ja pienten lasten äitinä huomaa sujuvan arjen merkityksen joka päivä. Kun arki pyörii vaivatta, jää aikaa perheelle ja harrastuksille. Sujuva arki kuuluu kaikille; joukkoliikenteen toimivuus, päivähoitoaikojen joustavuus, kauppa- ja kunnallisten palveluiden saatavuus kuuluvat sujuvan arjen kulmakiviin. Kunnan tulee huolehtia, että myös pätkätyöläisillä ja epäsäännöllistä työaikaa tekevillä on mahdollisuus kaikkiin palveluihin, merkittävimpänä lasten subjektiivinen ja joustava päivähoito-oikeus.

Haluan edesauttaa kaikkien ihmisten tasavertaista kohtelua ja mahdollisuuksia hyvään elämään. Meidän kaikkien on huolehdittava heikommista ja vähempiosaisista. Haluaa tehdä töitä sen hyväksi, että mahdollisimman moni suomalainen pääsisi nauttimaan kulttuurista ja että taidealan toimijoille saataisiin uusia työmahdollisuuksia niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Kunnan tulee huolehtia siitä, että kaikilla tulotasosta riippumatta on mahdollisuus nauttia kulttuurista eri muodoissaan. Sama pätee muuhunkin harrastustoimintaan, eikä näitä saa jättää yksin kolmannen sektorin vastuulle. Harrastan itse juoksemista ja maastopyöräilyä. Lisäksi nautin suuresti kaikesta luonnossa liikkumisesta retkeillen tai kameran kanssa kulkien. Jos perheeltä ja urheilulta jää vielä vapaa-aikaa, käytän sen kansanmusiikkiin, kirjoihin tai käsitöihin. Oman sujuvan arjen suunnittelussa myös ruoanlaitto ja ruokahävikkiin liittyvät asiat ovat lähellä sydäntä.