Laitinen Elisabet

Laitinen Elisabet

Olen 31-vuotias vantaalainen, kätilö ja äiti. Lähdin mukaan kuntavaaleihin varmasti samasta syystä kuin moni muukin – haluan olla mukana uudistamassa vanhaa, luomassa parempaa, tuomassa toivoa!

Tärkeimpinä teemoinani on luoda entistä kattavampia ja monipuolisempia palveluita lapsiperheille sekä vauvaa odottaville perheille. Erityisesti matalan kynnyksen tukipalvelut lapsiperheille ovat se osa-alue, jota haluan parantaa ja laajentaa. Erittäin tärkeänä koen myös vauvaa vasta odottaville tai juuri lapsen saaneille suunnatut palvelut ja valmennukset – tästä yksityiskohtana esimerkiksi aiempaa laajemmat synnytys- ja perhevalmennukset sekä vauvaperheelle suunnattu, helposti ja nopeasti saatavilla oleva laadukas imetysohjaus.

Haluan tuoda lisää resursseja varhaiskasvatukseen ja turvata lasten hyvinvointia. Lasten hyvinvointi on asia, josta ei saa koskaan pihistää! Päiväkotiryhmiä tulisi pienentää ja sisäilmaongelmaiset päiväkodit ja koulut kunnostaa perusteellisesti. Lastenhoidontuen kuntalisää pitäisi myös edelleen maksaa siihen asti, että lapsi täyttää 3 vuotta, lisäksi subjektiivinen päivähoito-oikeus tulisi palauttaa. Kokopäiväisen päivähoitopaikan puute ei saa olla esteenä työ- tai opiskelupaikan vastaanottamiselle.

Haluan myös suojella ympäristöämme, jotta se säilyisi myös tuleville sukupolville. Haluan paremmat pyörätiet ja niille hyvän talvikunnossapidon. Haluan tasa-arvoa ja kaikille yhtäläiset mahdollisuudet seurata unelmiaan ja toteuttaa itseään, oli lähtökohta mikä tahansa. Haluan vihreämmän ja valoisamman tulevaisuuden, mieluiten jo tänään.