Männikkö Ari

Männikkö Ari

Olen 43–vuotias sinivihreä kuntalainen ja katsellessani seuraavan sukupolven kasvua päätin tehdä jotain konkreettista Vantaan hyväksi. Näin voin joskus tulevaisuudessa sanoa lapsille yrittäneeni vaikuttaa asioihin tapahtumien vierestä katselemisen sijaan. Haluan myös näyttää esimerkkiä jälkikasvulle.

Itse uskon kestävän kehityksen tulevaisuuteen myös liiketoiminnassa ja mitä nopeammin otamme tämän tarkastelukulman mukaan myös kuntatalouteen, sitä nopeammin toivumme myös nykyisestä taloustilanteesta.

Vastustan voimakkaasti säästöjä esimerkiksi koululaisten kohdalla, koska se on meidän kaikkien yhteinen investointi tulevaisuuteen, missä seuraavien sukupolvien osaajat varmistavat puolestaan hyvinvointiyhteiskuntamme jatkumisen.

Vantaa on hyvä paikka asua ja ainaisen valittamisen sijaan pitäisi korostaa myös hyviä puolia. Se on myös halpa keino lisätä kunnan viihtyvyyttä. En usko verojen kiristykseen, koska kyllä 1,2 miljardin taloutta pyörittävän kunnan pitää sillä rahamäärällä kyetä huolehtimaan peruspalveluista.

Tarjotaan nuorille kuntalaisille hyvää suomalaista ruokaa ja asutaan kaikki viihtyisästi Vantaalla ja suunnataan yhdessä kohti tulevaisuutta.

Edelliset lauseet ovat ikää lukuunottamatta kopioita viime kuntavaalien esittelystä reilu neljän vuoden takaa. Viime kuntasvaaleissa vantaalaiset ääniharavat vaativat markkaa takaisin, eroa EU:sta ja maahanmuuton rajoittamista. Toivottavasti nyt äänestäjät ovat valveutuneempia ja äänestävät ehdokkaita, jotka tietävät asiat, joihin kuntavaaleissa voi vaikuttaa ja huolehtivat vaikkapa koulutus- ja terveyspalveluiden säilymisestä lähelläsi.

Asioiden tarkastelu myös hiukan pidemmällä tähtäimellä kuin viimeisen vihaisen twiitin tai somepäivityksen julkistamisen jälkeen varsinkin kuntataloudessa on valtuutettujen velvollisuus minkä pitää ulottua yli vaalikausienkin. Suurin osa asioista on hyvin ja mitään ei varsinaisesti ole rikki, päinvastaisesta lietsonnasta huolimatta. Keskitytään omaan kuntatalouteen ja asukkaiden hyvinvointiin ja jätetään kunnan ulkopuoliset asiat sitten valtakunnanpolitiikkaan mistä on taas omat vaalinsa tulossa parin vuoden kuluttu ja ollaan ylpeitä ja elämänmyönteisiä vantaalaisia!