Mannola Maximilian

Mannola Maximilian

Olen 46-vuotias, Helsingissä syntynyt, mutta vuodesta 2004 Vantaan Martinlaaksossa asuva kaksikielinen perheenisä ja diplomi-insinööri tie- ja liikennesuunnittelun alalta.

Olen toiminut pari vuosikymmentä liikennesuunnittelun konsulttina, kuten myös joukkoliikenteen ja pyöräilyn edistämisen parissa. Olen perehtynyt kestävien liikennemuotojen edistämiseen, eli liikkumisen ohjaukseen (engl. Mobility management) ja harjoittaisin sitä mielelläni myös päättäjätasolla. Autoilijatkin hyötyisivät siitä, että yhä useampi liikkuisi kestävämmillä liikennemuodoilla eikä ruuhkauttaisi pääteitä henkilöautoillaan.

Niille, joiden oma ääni kuuluu heikommin, on keskustelussa annettava tilaa. Luonnolla ei ole omaa ääntä, joten se on yksi tärkeimmistä tahoista, joita Vihreiden on puolustettava ja suojeltava. Samoin energiaratkaisujemme on oltava mahdollisimman ympäristöystävällisiä taistellaksemme ilmastonmuutosta vastaan. Vihreät pystyisi suuremmalla valtuustoryhmällä paremmin puolustamaan Vantaalla myös esim. päivähoito-oikeutta ja kouluja.

Jag är också en liberal kyrkopositiv kristen. Just nu är jag medlem i Vanda svenska församlings församlingsråd. Inom kyrkan förespråkar jag allmän reformvänlighet och vill förbättra särskilt sexuella minoriteters ställning. Därför är jag aktiv också i Kom alla -rörelsen (Tulkaa kaikki -liike).

Luonnossa liikkumisen lisäksi harrastuksiini kuuluvat esimerkiksi kaikenkielinen kevyt musiikki, Euroviisut ja karaokelaulanta. Samoin minua kiinnostavat historia ja poliittinen maantiede.

Jag är en stor språkvän, förutom svenska och finska talar jag flytande franska och engelska, god tyska och kan även grunder till vissa slaviska språk och spanska. I min barndom gick jag i fransk skola i både Helsingfors och Luxemburg.

Svenska och finska borde båda räknas som mina modersmål. Inom Vanda stads förtroendeuppdrag sitter jag i Svenska kommittén, som behandlar svenskspråkiga och tvåspråkiga ärenden.