Norrena Vaula

Norrena Vaula

Kouluaktiivi, koirankävelyttäjä, puutarhanhoitaja, joukkueenjohtaja, vaimo, äiti.

Aika tyypillinen äiti, vai mitä? Touhuaa kaikkea, minkä ajattelee olevan hyväksi seuraavalle sukupolvelle.

Olen tehnyt yhden uran markkinoinnissa, toisen lasten kanssa ja urheiluseurojen vapaaehtoistyössä, ja nyt kolmatta 'uraa' kuntapolitiikassa ja perheyrityksen hoidossa. Vihreissä olen pyörinyt Helsingissä 1990-luvulla ja Vantaalla 2008 alkaen. Kuntapolitiikkaan minut toi kiukustumiseni koulusäästöihin ja kehnoon talouden hoitoon kunnassa. Perustin Näpit irti koulusta- liikkeen 2012, kun Vantaalla aiottiin irtisanoa 100 koulunkäyntiavustajaa. Kuntalaispainostus toi tulosta silloin ja irtisanominen peruttiin.

Koko valtuustokauden on koulutaistelu jatkunut, epäonnistuneiden koulunlakkautusten ja huonosti hoidettujen sisäilmaongelmien takia.

Muita minulle tärkeitä teemoja ovat kaupungin taloudenhoito (ei mieluusti enää lisää velkaa, kiitos), palvelut ja yhteisöllisyys lähiöissä (kirjastot, kaupat, nuorisotalot jne) sekä kaupunkisuunnittelu – millainen on tulevaisuuden Vantaa? Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri.

Mieluusti jatkaisin työtä Vantaan valtuustossa. Äänestäjä saa minusta ahkeran, asioihin perehtyvän ja kantaa ottavan valtuutetun.