Nylén Tiina

Nylén Tiina

Olen 29-vuotias IT-tradenomi Korson alueelta. Teen tällä hetkellä töitä osa-aikaisena sovelluskehittäjänä pienessä ohjelmistoyrityksessä. Toimin tänä vuonna Vantaan vihreiden nuorten puheenjohtajana ja olen Vantaan Vihreiden hallituksessa. Olen myös Vantaan ympäristölautakunnan varajäsen ja Vihreiden nuorten ympäristötyöryhmän jäsen. Olen paljasjalkainen vantaalainen ja asunut Vantaalla lähes koko elämäni.

Valmistuttuani vuonna 2006 Tikkurilan lukiosta ylioppilaaksi opiskelin aluksi bioanalyytikkaa, mutta päätin vaihtaa alaa kiinnostuttuani enemmän IT-alasta. Valmistuin Lahden ammattikorkeakoulusta tietojenkäsittelyn koulutusohjelmasta kesällä 2015. Vapaa-ajallani tanssin balettia, jonka harrastamisen aloitin jo lapsena. Sen lisäksi harrastan chilin kasvatusta, vegaanista ruoanlaittoa ja järjestötoimintaa. Elämääni ilostuttavat kaksi liskoa ja kissa.

Haluan tehdä töitä sen eteen, että Vantaa siirtyisi mahdollisimman pian uusiutumattomista energianlähteistä uusiutuviin ja saavuttaisi hiilineutraaliuden. Vaalien jälkeen laadittavassa valtuustostrategiassa on asetettava tavoiteaikataulu kivihiilestä luopumiselle. Vantaan Energian kanssa pitää myös teettää selvitys uusiutuvien energianlähteiden mahdollisuuksista.

Haluan myös edistää nuorten seksuaaliterveyttä ja tarjota kaikille alle 25-vuotiaille nuorille maksuttoman ehkäisyn. Maksuttoman ehkäisyn on todettu lisäävän ehkäisyn käyttöä ja vähentävän raskaudenkeskeytysten määrää. Se tuo myös taloudellisia säästöjä, sillä ehkäisyn tarjoaminen nuorille on edullisempaa kuin ehkäisyn käyttämättä jättämisestä koituvat kustannukset.

Minulle on tärkeää, että Vantaa tarjoaa lapsille ja nuorille yhdenvertaista ja laadukasta koulutusta. Tämä tarkoittaa mm. vähemmistöjen parempaa huomioimista, moninaisuuden täydennyskoulutusta opettajille, erilaisten oppijoiden tukemista ja koulutuksen varmistamista kaikille nuorille.