Rautio Kristiina (sit)

Rautio Kristiina (sit)

Koulutukseltani olen terveydenhoitaja. Asun Tikkurilassa ja olen kotoisin Pohjois-Suomesta. Olen aikuisikään ehtineen pojan äiti ja elän parisuhteessa. Tällä hetkellä työskentelen potilasjärjestössä kuntoutussuunnittelijana. Olen positiivinen ja topakka nainen. Tulen hyvin toimeen eri ikäisten ihmisten kanssa, minua on helppo lähestyä ja uskallan tarttua rohkeasti asioihin.

Minulla on yli 20 v. kokemus terveydenhoitoalan eri tehtävistä ja olen nähnyt miten tehdyt päätökset vaikuttavat sairaan- ja terveydenhoitotyössä. On hyvä muistaa, että sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntien hoidettavaksi vuoden 2019 alussa, joten siihen asti sosiaali- ja terveyspalvelut ovat kuntien vastuulla. Julkisuudessa on esitetty epäilyjä siitä, pystytäänkö sotepalvelut siirtämään maakuntien vastuulle vuoden 2019 alkuun mennessä.

Pidän tärkeänä ennaltaehkäisevään toimintaan panostamista terveydenhuollossa, sosiaali- ja nuorisotyössä, sekä ikääntyvien ihmisten tukipalveluiden turvaamisessa. Vaikka sotepalvelut siirtyisivät vuoden 2019 alusta maakunnille, terveyttä ja hyvinvointia edistävät toimet tulisi huomioida edelleenkin kaupungin päätöksenteossa. Esimerkiksi päiväkotien ja koulurakennusten kunnon huolehtimisella, edullisilla liikunta- ja harrastusmahdollisuuksilla, sekä ikääntyvien ihmisten toimintakyvyn tukemisella voimme saavuttaa tulevaisuudessa säästöjä sairaanhoidosta ja syrjäytymisestä aiheutuneiden kulujen vähenemisenä.

Koen tärkeänä palvelujen turvaamisen meille kaikille, kuitenkaan kaupungin taloutta unohtamatta. Ymmärrän hyvin, ettei kukaan pysty hallitsemaan kaikkia päätöksentekoon liittyviä asioita. Itse olen lähtenyt kuitenkin aina siitä periaatteesta, että sitä mitä en osaa, sen opettelen. Näen valtuutetun työn palvelutehtävänä, jonka kautta kaupungin asukkaat voivat tuoda suoraan päättäjien tietoon epäkohtia, parannusehdotuksia, ajatuksia ja toiveita.

Olen viihtynyt hyvin Vantaalla ja haluan olla mukana kehittämässä sitä entistä paremmaksi asuinpaikaksi. Ryhdyin Vihreiden ehdokkaaksi, koska koen puolueen suvaitsevaisuuden ja tasa-arvoisen yhteiskunnan rakentajana -yhdessä saamme aikaan enemmän.