Rautio Pekka

Rautio Pekka

Olen 46-vuotias muusikko ja musiikinopettaja. Koulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri ja Pop/Jazz-muusikko. Päätyönäni opetan musiikkia Vaskivuoren lukiossa Vantaalla. Musiikin lisäksi tuotan tapahtumia ja suunnittelen sekä toteutan markkinointia. Tunnen töideni kautta sekä julkisen että yksityisen puolen. Musiikin moniottelijana myös yrittäjän ja itsensätyöllistäjän arki on minulle tuttua.

Asun perheeni kanssa Vantaan Vapaalassa ja harrastan luonnossa liikkumista, historiaa ja politiikkaa. Haluan kehittää itseäni ja yhteisöä, jossa elän. Maailma ei ole valmis mutta toisiamme kuunnellen ja yhteistyötä tehden voimme tehdä siitä paremman paikan itsellemme ja tuleville sukupolville. Tämän päivän idealismi voi olla huomisen realismia. Tässä lista minulle tärkeistä asioita:
1. Haluan olla mahdollistaja! Asukkaat tekevät kaupungin ja poliitikkojen tehtävä on auttaa toteuttamaan hyviä ideoita. Toivon, että Vantaa kehittyy entistä urbaanimpaan suuntaan. Kaupunkitapahtumat, festarit, yhteisöllisyys, ruoka, kulttuuri, museot ja yritykset ovat asioita, joista viihtyisä kaupunki on tehty.
2. Lapset ja nuoret! Tämän maailman todellisia sankareita ovat he, jotka pitävät huolta päivittäin jälkikasvustamme. Ilman heitä ei yhteiskuntamme pyöri. Arvostuksen heitä kohtaan täytyy näkyä myös konkreettisesti riittävinä resursseina kouluissa ja päiväkodeissa.
3. Kulttuuri on se perusta, jolla koko yhteiskunta ja sen kehitys lepää. Ilman musiikkia, kuvia ja tarinoita meillä on vain tyhjiä kuoria ja laitteita ilman sisältöä. Kulttuurin harrastaminen ei saa olla lompakosta kiinni.
4. Tasa-arvo on lopulta kaikkien etu! Vantaa voisi olla Suomen tasa-arvoisin kaupunki, jossa jokaisella postinumerosta tai taustastaan riippumatta olisi yhtäläiset mahdollisuudet hyvään elämään.
5. Yhteistyö! Ihmisillä on erilaisia käsityksiä hyvästä yhteiskunnasta. Keskustelemalla ja kuuntelemalla voimme löytää yhteisiä päämääriä. Kyky tehdä yhteistyötä myös niiden ihmisten kanssa, joiden maailmankuva tai kulttuuri eroaa omastamme, on koko ihmislajin menestyksen edellytys. Elämä on joukkuelaji. Yksi voi tehdä maalin, mutta muiden pitää mahdollistaa se.