Stassen Pierre

Stassen Pierre

Olen Hiekkaharjussa asuva rakennesuunnittelija. Vantaalle tulin neljä vuotta sitten belgialaisesta pikkukaupungista, jossa kunnallinen uimahalli on auki arkisin klo 16.00-18.30. Olen asunut Saksassa ja Ranskassa suurkaupungeissa, joissa ainut mahdollisuus asioida oli konttorilla jonottamalla. Kotialueellani Belgiassa ei ole toimivaa joukkoliikenteen reittiopasta, kulkeva bussi on harvinainen näky kaupunkimaisemassa.

Sellaisia asioita huomaa, kuka tulee Suomeen asumaan. Tänne on rakennettu laaja ja laadukas palveluverkosto asukkaille; se tulee säilyttää, ylläpitää ja parantaa kestävällä tavalla sekä talouden että ympäristön kannalta. Toinen ei sulje toista pois.

Yhteiskuntamme tarkoituksena on luoda turvalliset puitteet vapauden kukkimiseen: vapaus liikkua, vapaus perustaa oma firma, vapaus päättää, mitä lukee, harrastaa, syö tai juo, kunhan oma käytös ei loukkaa toisen henkilön vapautta.

Asetun ehdolle, koska mielestäni nämä vapaudet ovat vetäytymässä maailmassa ja Suomessakin. Kuntapolitiikassa vapauksia ja oikeuksia voi puolustaa kansalaisia lähimmältä tasolta alkaen ja varmistaa, että jokaisella on samat oikeudet ja velvollisuudet yhteiskuntaa kohtaan. Vapaus ei ole rajaton, mutta sitä ei saa rajoittaa ennakkoluulon, epäilyksien tai pelon perusteella. Faktat ratkaisevat.

Asetun ehdolle, koska haluaisin Vantaalla toimivia ja tehokkaita asuinrakennuksia, järkevästi remontoituja ja saneerattuja kouluja, säännöllisiä ja luotettavia joukkoliikenneyhteyksiä, innokkaita opettajia lapsille ja läpinäkyvän päätöksenteon.

Ei kannata suhtautua nykytilanteeseen synkästi. Uskon, että suomalaiset ovat saavuttaneet paljon hyvää, on syitä olla ylpeä siitä. Luotan ihmisten kekseliäisyyteen elinympäristömme parantamiseksi. Voimme näyttää, että Vantaalle kannattaa muuttaa ja jäädä!