Vainionpää Miikka

Vainionpää Miikka

Olen 42-vuotias 4 lapsen isä Vantaan Maarinkunnaalta. Vantaalla olen asunut vuodesta 2003 lähtien. Töissä olen globaalissa vesikemian yhtiössä Digital Solutions tiimissä. Vastuullani on mobiili- ja integraatioratkaisut. Vapaa-aikani kuluu melko pitkälti lasten harrastusten parissa. Toimin tiiviisti itä-vantaalaisen salibandyseuran taustajoukoissa.

Minulle tärkeitä asioita ovat yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. Itse kaipaan päätöksentekoon ja päättäviin elimiin enemmän eri alojen asiantuntijuutta.
Pääteemani tuleviin kuntavaaleihin on digitalisaatio ja sen mukana tuomat mahdollisuudet kaupungin kehittämisessä.

Digitalisaation ja uusien ratkaisujen kehittäminen ja käyttöönotto ei ole vain kaupungin tietohallinnon vastuulla. Uusia ja tehokkaampia tapoja (esim. sähköiset palvelut, sensorit kaupungin infrassa, robotit hoitotyössä) voivat miettiä kaikki kaupunkilaiset ja kaupungin työntekijät. Digitaalisuus on ennen kaikkea ajattelutavan muutos, joka koskee meitä kaikkia.

Perinteisemmistä teemoista lupaan ajaa erityisesti lasten ja nuorten etuja. Koulutus on ainut ala josta ei saa, eikä voi leikata. Erityisen huolissani olen viimeaikaisista ammattikouluihin suunnatuista leikkauksista, jotka uhkaavat romuttaa koko ammattikoulujärjestelmän.