Valtanen Hanna

Valtanen Hanna

Olen Hanna Valtanen, vantaalainen pitkäaikainen vihreä aktiivi. Minua erityisesti kiinnostavia aihepiirejä ovat koulut, luonto ja liikenne. Asun Kartanonkoskella peruskoulua käyvän tyttäreni, mieheni ja kissojemme kanssa. Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri ja työskentelen ICT-asiantuntijana. Olen Vantaan ympäristölautakunnan ja HSL:n hallituksen jäsen. Olen myös koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja, Vantaan Vihreiden Naisten puheenjohtaja ja toimin Nicehearts ry:ssä.

Vantaan kouluasiat kuntoon
Opetuksen laatua ei pidä näivettää säästöillä. Hyvässä koulussa on kohtuullisen kokoiset opetusryhmät. Opettajia ei saa jättää yksin koulujen digitalisaation kanssa. Tarvitaan tukea ja koulutusta, jotta digioppimisen hyöty oppimiseen saadaan toteutumaan koulujen arjessa. Oppimisen apuvälineiden on myös oltava monipuolisia, jotta erilaisilla oppijoilla on mahdollisimman sopivaa oppimateriaali. Käsin tekemistä tarvitaan jatkossakin.

Kävely, pyöräily ja joukkoliikenne
Joukkoliikenne toimivaksi vaihtoehdoksi liikkumiseen. Riittävän tiheät vuorovälit houkuttelevat kulkemaan julkisilla. Bussin kyytiin on myös aamuruuhkassa mahduttava joka pysäkiltä.

Päivittäispalvelujen sijainnilla on iso merkitys sujuuko arki ilman autoakin. Jos esim. lasten päiväkoti on omassa kaupunginosassa, on kulkeminen helppoa. Jos se on 5 kilometrin päässä niin lasten vienti ja haku ilman autoa vie usein kohtuuttomasti aikaa.

Virkistystä lähimetsistä, purojen varret kuntoon, polkuja jokivarsiin
Kaupungissa tulee säilyttää luontoa asutuksen lähellä. Pienikin metsikkö on tärkeä henkireikä.
Vantaan- ja Keravanjoille lisää arvostusta. Uusia laitureita melojille ja uimapaikkoja rannoille. Lisää kävely- ja pyöräreittejä, joita pitkin on helppo päästä jokivarsiin.

Vantaa on paitsi jokien niin myös purojen kaupunki. Puroissamme kutee taimen ja puron varret ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuudelle. Vantaan puroja ja puronvarsia on suojeltava.