Piraattipuolue on nyt oikea puolue. Piraattipuolueen virallinen lehdistötiedote julkaistiin tänään klo 13.11.

Piraattipuolue on kunnostautunut erityisesti tietoyhteiskuntaan ja kansalaisten oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Talous-, ympäristö- tai sosiaalipoliittisia näkemyksiä heillä ei kuitenkaan ole. Kysyin asiasta eräältä puolueeseen kuuluvalta tuttavaltani ja hänen mukaansa Piraattipuolueen edustajat ja ehdokkaat voivat itse muodostaa kantansa muihin kuin puolueen omalla agendalla oleviin kysymyksiin, kunhan eivät esitä niitä puolueen mielipiteinä.

Hyvä puoli tässä on se että puolueessa tuskin tulee olemaan tiukkaa ryhmäkuria. Toisaalta tämä johtaa siihen että vaaleissa on ehdolla on ehdokas joka saattaa sosiaalipolitiikasta olla täysin samaa mieltä kanssasi, mutta listavaaleissa ääni saattaa mennä jollekin kenen kanta tästä asiasta on täysin päinvastainen.

On totta että iso osa puolueista on muodostunut yhden asian liikkeiden pohjalta, Vihreitä kiinnosti ympäristöasiat, Kokoomusta yrittäjät ja työnantajat, SDP oli duunari-puolue, Vasemmistoliitto ay-liikkeen poliittinen muodostuma ja Keskusta taas ajoi maanviljelijöiden asioita.
Suurin osa eduskunnassa, kunnanvaltuustossa tai edes EUssa käsiteltävistä asioista liittyy täysin muihin asioihin kuin sellaisiin mitä piraattipuolueen agendalta löytyy. Jos piraatit aikovat toimivaksi puolueeksi heidän on pakko laajentaa näkökulmaansa. Puolueet ovat sitä varten että äänestäjille voidaan antaa olla jonkinlainen tienviitta ehdokkaiden perusarvoista ja jotta olisi jonkinlainen suuntaa antava viite siitä mihin suuntaan yhteiskuntaa tulisi kehittää, piraattipuolueen näkökulma on mielestäni liian kapea.

Piraattipuolue on kuitenkin tervetullut tuulahdus nykyisten puolueden tunkkaiselle pelikentälle. Tavallaan tämä parantaa demokratiaa sillä ihmiset jotka eivät tiedä ketä äänestäisivät saattaa kiinnostua uudesta puolueesta, lisäksi äänestäjillä on jälleen hieman lisää valinnanvaraa ja nuoria saadaan ehkä aktivoitua äänestämään.

Liikkuvaan junaan on vaikea hypätä, toisaalta siihen ei pääse jos ei edes yritä. Toivotan Piraattipuolueen tervetulleeksi puolueiden pelikentälle.