Meille tuli hauva. Käytiin Rakveren lähellä Virumaan koiratarhalla katselemassa oloja ja tutustumassa tulevaan perheenjäseneemme Jezzeen.
Jezze Virumaan Tarhalla.

Jezze on kotiutunut erittäin hyvin ja harkitsemmekin nyt koirakaverin hankkimista Jezzelle, eli lisää perheenlisäystä tulossa.

Paljon on puhuttu siitä, että koiran hiilijalanjälki on suurempi kuin maastoauton. Mielestäni on ällistyttävää, että elävää olentoa verrataan johonkin mukavuusesineeseen. Kyllä varmasti myös yksittäisen ihmisen hiilijalanjälki on isompi kuin maastoauton.

Se siitä sitten.

Joku saattaa ihmetellä myös eettistä puolta koiran hankinnassa. Miksi ottaa koira vain omaksi seuraksi, ihan vain huvikseen. Maailmassa on kuitenkin paljon kurjuudessa eläviä koiria, jotka ovat kokeneet vääryyttä ihmisten taholta. Lisäksi koiria on iät ja ajat jalostettu ties mihin tarkoitukseen. Haluan tarjota turvallisen kodin ja mahdollisimman hyvän elämän jollekulle hylätylle koiralle.
Epäeettistä on pentutehtailu ja kenneltoiminta. Jotkut tienaavat sillä, että he valmistavat pentuja ja jalostavat koiria. Se on vähän sama kuin joku tehtailisi lapsia myytäväksi eteenpäin. Voin adoptoida kodittoman koiran esim. Rekku Rescuen kautta, mutta en ala tukemaan pentutehtailua. Koira on perheenjäsen joka vaatii huomiota ja huolenpitoa, se ei ole viihdyke.

(kuva: Terhi Niinimäki)