*Varoitus! Seuraava teksti saattaa sisältää erään kaupan kassana työskentelevän ekohipin jäsentelemätöntä maailmantuskaa.*

Tässä eräänä päivänä, kun muovikassit oli meidän kaupassa väliaikaisesti loppu, huomasin, että lähes jokainen asiakas kysyi muovikassia erikseen ja oli kurjistunut, kun niitä ei ollut. Miksi juuri kenellekään ei ole tullut edes mieleen, että voisi ottaa oman kassin kauppaan mukaan?

Jos rupeaa tarkkailemaan asiakkaiden ostokäyttäytymistä ja tottumuksia, tulee epätoivoinen olo. Suurin osa ihmisistä on täysiä idiootteja. Lihaa, lihapiirakoita, hampurilaisia, kaljaa, tupakkaa, valmisruokia sekä epäreiluja banaaneja ja kasviksia. Ei juurikaan luomua eikä kotimaista, jos ulkomainen on halvempaa ja harvemmin reilua kauppaakaan.

Eikä nuorisossakaan juuri toivoa näy. Päivittäin ne samat opiskelijat ja koululaiset käyvät joka välitunnilla ostamassa karkkia, suklaata, munkkeja, lihapiirakoita ja limua.

Nykyinen kauppias on hyvä tyyppi ja pitää dyykkaajistakin. Hän voisi hyvin vaikuttaa valikoimaan siten, että olisi enemmän kotimaista, luomua ja reilua ja vähemmän epäreilua ja suuren ympäristöjalanjäljen jättäviä tuotteita. Ihan kiitettävästi luomua ja reilua on ollutkin. Jos valikoimaa muokattaisiin paljon, asiakkaat kuitenkin kaikkoaisivat, koska eivät saa ostaa sitä samaa paskaa, mitä tähänkin asti. Pitää saada kaikki 10 sentin alennukset ja siltikin se halvin vaihtoehto on liian kallis.

Menee usko ihmiskuntaan tälläisestä.

Ehkä luomu-, kasvis-, reilut ja eettiset tuotteet täytyisi tuoda ihmisten ostoskoreihin vaivihkaa ja huomaamatta muokata valikoimaa. Jos liian äänekkäästi huutaa luomuitujen perään, niin monet saattavat säikähtää ja kiertää ne kaukaa.

Hohhoi. Tälläistä vuodatusta tällä kertaa.