Perussuomalaiset ovat viime aikoina pullistelleet gallup-kannatuksen voimin ja puheenjohtaja Timo Soinin suulla he ovat jo jakamassa ministerinsalkkuja. Varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala on yltynyt jopa manaamaan vihreitä vihervero- vouhotuksineen ”marginaaliin”, jonne me kuulemma kuulummekin.

No, eihän uhittelua ole lailla kielletty. Ja kieltämättä persujen galluplukemien nousu on ollut vaikuttavaa – ei mikään ihme, jos vähän kihahtaa hattuun!

Perussuomalaisten ilmasto-, ympäristö-, luonnonsuojelu- tai energiapolitiikasta on ollut vaikea muodostaa käsitystä. Eikä apuja juuri löydy myöskään heidän nettisivuiltaan: siellä on vain vanhoja vaaliohjelmia, joissa ympäristöasioita on sivuttu vain hyvin ohuelti jos ollenkaan.

Onko persujen kuva maailmasta sellainen, että ympäristöä, luontoa ja ilmastoa ei nähdä tärkeinä, ne ovat vain vihervouhotusta? Ainakin teot ja dokumentit viittaavat siihen suuntaan.