Kulunut viikonloppu on ollut ehkä vuoden mielenkiintoisin.

Perjantaiaamuna oli Humakon edustajiston perehdytys ja järjestäytymiskokous. Minut valittiin n. kuukausi sitten Humakon edustajistoon ja nyt tiedän, mitä se oikeasti tarkoittaa. En ottanut vastuuhommia vaalien takia, mutta pääsen opiskelijapolitiikkaan jotenkin sisään.

Järjestäytymisen jälkeen riensin Tikkurilan lukiolle, missä ViNOVa järjesti paneelikeskustelun luonnon monimuotoisuudesta. Keskustelemassa oli Timo Lehesvirta UPM:stä, Erkki Virolainen Metsähallituksesta, vihreä kansanedustaja Timo Juurikkala sekä kalastaja Pentti Linkola. Allekirjoittanut juonsi koko tilaisuuden.


Keskustelu oli hurjan mielenkiintoista, vaikka suurin osa ajasta käsiteltiinkin metsiä. Timo Lehesvirta puhui metsien kestävästä hyödyntämisestä, Timo Juurikkala metsänhoidon tapojen pehmentämisestä, Erkki Virolainen kotimaisuudesta ja Pentti Linkola metsätalouden kokonaisvolyymin laskemisesta. Mielipiteiden ääripäät oli löydettävissä akselilta Lehesvirta-Linkola.

Yleisöstä tuli mielenkiintoisia kysymyksiä ja paikalle oli saapunut mm. VESL:in ja uuden Vihreän puolueen aktiiveja, jotka toivat oman mielenkiintoisen värinsä keskusteluun.

Henkilökohtaisesti illan mielenkiintoisin osuus oli kuitenkin tilaisuuden jälkeen, kun saatoimme Terhin kanssa Linkolaa junalle. Matkalla kävimme mielenkiintoisia keskusteluja elämän nykymenosta ja Linkola kertoi mm. armeija-ajoistaa. Julkisuudessa usein kyynisenä ja kärttyisenä esitetty hahmo paljastui sympaattiseksi, mukavaksi vanhaksi sedäksi.

Lauantaina osallistuin VESL:in järjestämään Ympäristövallankumous NYT! -seminaariin. Puhujalista oli täälläkin hieno. Leena Vilkka, Eero Paloheimo, Antti Nylén, Tere Vadén ja Jarna Pasanen. Keskustelu kulki aika paljon degrowth-teemoja, mikä oli tämän vuotisen seminaarin tarkoituskin. Itse missasin Leena Vilkan loppupuoliskon, Paloheimon ja Antti Nylénin alun. Tere Vadénin puheenvuoro oli todella mielenkiintoinen, akateeminen ja faktoihin perustuva. Olen seminaarin jäkeen entistä vakuuttuneempi siitä, että maailman pelastuminen vaatii talouslaskua, joskaan sekään ei yksin riitä.

Seminaarin aikana kävin NUFITin haastajakoulutuksessa. Ensi vuoden nufit on todella mielenkiintoinen. Suosittelen.

Sunnuntaina lähdin Elma-messuille tekemään jäsenhankintaa Vihreille ja iltapäivällä pidin puheen luomutuotannosta. Sain käydä mielenkiintoisia keskusteluja Suomen maatalouden ja pienviljelijöiden ongelmista.

Messujen jälkeen pidimme tukiryhmäni kokouksen Kaislassa. Kokouksessa totesimme, että kampanjaan tarvitaan rahaa ja sitä voi lahjoittaa täällä.