*Mielipidekirjoitus*

*Julkaistu Mäntsälä -lehdessä 14.1.2011*

Mäntsälän panostettava joukkoliikenteeseen

Mäntsälä on pääkaupunkiseudun näkökulmasta maaseutumainen ja houkutteleva muuttokohde. Pääkaupunkiseudun kasvaessa ja tiivistyessä muuttoliikettä suuntautuu myös ympäryskuntiin. Silloin muuttajan kannalta merkittäviä tekijöitä ovat ennen kaikkea kunnan palvelut, viihtyisyys ja liikenneyhteydet. Mäntsälä on varteen otettava vaihtoehto riittävän palvelutason ja maaseutumaisuuden puolesta, mutta liikkuminen ilman autoa on vaikeaa.

Ruuhkamaksut ja ympäristöverot ovat tulevaisuutta, jolloin muuttoliikkeen häviäjiksi jäävät vahvasti yksityisautoiluun nojaavat ympäryskunnat. Mäntsälän tuleekin nyt olla valppaana. Ennen Mäntsälästä kulki kiitettävän usein nopeita linja-autoyhteyksiä pääkaupunkiseudulle ja Lahteen. Oikorata helpotti kulkemista entisestään, mutta junavuorot ovat jatkuvasti uhan alla ja bussiyhteydet ovat jo heikentyneet merkittävästi. Onko Mäntsälä enää niin houkutteleva vaihtoehto, jos tulevaisuuden liikenneyhteyksistä ei ole varmuutta?

Mäntsälällä olisi nyt paikka nostaa kunnan profiilia panostamalla joukkoliikenteeseen, joka toimiessaan toisi veronmaksajia tullessaan ja pitäisi nykyiset asukkaat viihtyisässä kotikunnassaan.

Juhis Ranta

Vihreiden eduskuntavaaliehdokas

Terhi Niinimäki

Vantaan kaupunginvaltuutettu (vihr.), entinen mäntsäläläinen