Eduskuntavaalien 2011 äänestysnumerot arvottiin viime viikon torstaina ja nyt kun numerolla 25 varustettu vaalimateriaali on tullut painosta, niin kampanjointi tuntuu toden teolla lähtevän käyntiin. Tätä ennenkin on toki kierretty maakuntaa ja tähän asti kampanjakaravaani on käynyt kokeilemassa charmin purevuutta Vantaan lisäksi Espoossa, Lohjalla, Karjaalla, Järvenpäässä ja Keravalla.

Vihreitä (ja vähän muunkin värisiä) ehdokkaita on ollut kiitettävästi liikkeellä ja mukavan porukan jatkeena on ollut nasta kiertää jakamassa aatetta. Sen lisäksi vastaanotto kansan keskuudessa on ollut yllättävänkin positiivista ja kaikenlaiset nihkeilijät ja solvaajat ovat olleet vähissä. Avoimen Suomen ja ahdasmielisyyden välinen kahtiajako tuntuu vaikuttavan niin, että tavoitteisiimme myönteisesti suhtautuvat tulevat aiempaa herkemmin kannustamaan ja symppaamaan. On ollut hienoa huomata, että aika isolle osalle porukasta ydinvoiman vastustaminen, vähemmistöjen oikeudet , oikeudenmukaisuus ja muut meille Vihreille tärkeät teemat tuntuvat olevan itsestäänselviä asioita. Eri mielistenkin kanssa näistä asioista on pystynyt puhumaan enimmäkseen maltillisesti ja hyvässä hengessä.

Kampanja jatkuu kiivaana taas huomenna. Toivottavasti toreilla syntyy jatkossakin mielenkiintoisia ja hedelmällisiä keskusteluja. Myös eri mieltä olevien kanssa. Vaalit ovat politiikan parasta aikaa, mutta erityisen hienoa tämä on silloin, kun kansa viitsii kiinnostua ja aktivoitua, kuten nyt tuntuisi tapahtuneen.