Kohtasin Porvoon torilla kiihtyneen kansalaisen, joka oli käärmeissään aika monista Vihreiden kannoista ja näkemyksistä. Loppukaneetiksi miekkonen kysyi (tai huusi), että miten tuollainen suhteellisen fiksun oloinen nuori mies on viitsinytkin lähteä tällaisen käsittämättömän porukan kelkkaan.

Kun lankomieheni (sit) innoittamana päätin 26.12.2006 lähteä politiikkaan mukaan ja liittyä poliittiseen puolueeseen, oli puoluevalinta melko selvä. Seuraavana päivänä kävin kyllä muodon vuoksi läpi muutaman muunkin puolueen periaateohjelmat, mutta Vihreät vastasi arvomaailmaltaan koko lailla omia kantojani.

Vihreiden periaateohjelmassa puolueen tärkeimmiksi arvoiksi mainitaan muiden muassa vastuu tulevaisuudesta, luonnon kunnioitus, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, ihmisarvoinen elämä, sivistys, globaali vastuu, monikulttuurisuus ja osallistuva kansalaisuus. Nämä kaikki ovat asioita, joiden toteutumista olen jo ennen Vihreisiin liittymistä yrittänyt omissa touhuissani edistää.

Liittymiseni jälkeen olen saanut toteuttaa Vihreää politiikkaa Vantaalla kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa sekä puolueen omissa toimielimissä, kuten koulutuspoliittisessa työryhmässä ja lapsipoliittisessa työryhmässä, enkä ole puoluvalintaani joutunut katumaan tai kantojani isommin tarkistamaan.

17.4. eduskuntavaaleissa Vihreiden tärkeimmät teemat ovat Vihreä talous, ympäristö ja suvaitsevaisuus. Näihinkin teemoihin on helppo sitoutua eikä Porvoon torilla huutelu paljon kantojani nitkauta.