Tänään Vihreiden eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteiskokous äänesti meidät ulos Kataisen kehittelemästä 105-hallituskuviosta, joka olisi koostunut vanhasta pohjasta kristillisdemokraateilla täydennettynä. Ratkaisu on selkeä ja ryhdikäs, vaikka itse olinkin enemmän vinksallani siihen suuntaan, että neuvottelut olisi voitu käynnistää tiukoin reunaehdoin. Kohtalaisen vihertävään hallitusohjelmaan olisi kenties ollut mahdollisuus.

Vanha hallitus sai vaaleissa köniinsä aika raskaasti, minkä johdosta saman koalition puhaltaminen uudestaan kasaan olisi kuitenkin näyttänyt aika naurettavalta. Siinä olisi pyyhitty kansan tahdolla pöytää. Demokraattisessa systeemissä on perusajatuksena se, että kansa voi vaikuttaa äänestämällä…

Nyt Perussuomalaisten tuleminen hallitukseen vaikuttaa mahdolliselta, vaikka Eurooppa-politiikassa onkin vielä vankkoja umpisolmuja. Mikäli maahan syntyy persupitoinen hallitus, tulemme elämään mielenkiintoisia aikoja. Millaiseen suuntaan Suomi kehittyy ja miten Timo Soini pitää ”varpusparvensa” ojennuksessa?

Mehevälle oppositiopolitiikalle voi olla tilaa ja tilausta!