Puhe kohdassa poliittinen keskustelu

Hyvät toverit!

Tämä puhe perustuu niihin havaintoihin, joita tein keväällä vaalikentillä sekä niihin viesteihin, joita sain äänestäjiltä, niiltä jotka jättivät äänestämättä, niiltä jotka äänestivät minua, niiltä jotka ovat ennen äänestäneet Vihreitä ja nyt siirtyneet äänestämään jotain muuta.

Olemme menettäneet luonnonsuojelijoiden ääniä.

Vihreät eivät ole näyttäytyneet porvarihallitustaipaleen aikana uskottavana ympäristöpuolueena. Tämä ei johdu siitä, että emme olisi puhuneet ympäristöstä. Toimittajien mielestä on ehkä maailman tylsintä, että joku Vihreä poliitikko puhuu metsien suojelusta.

Ilmastonmuutoksesta ja kestävästä kehityksestä puhuvat kaikki, joten mihin Vihreitä enää tarvitaan?

Vihreiden täytyy erottua kovemmilla vaatimuksilla ja tiukemmilla ympäristölinjoilla. Vihreiden täytyy erottua teoilla. Vihreiden täytyy nostaa esiin asioita, joita muut puolueet eivät uskalla; kuten nykyisen ympäristökriisin suurimmat aiheuttajat: väestönkasvun ja täysin kelvottoman talousjärjestelmän.

Toivon, että tässä puoluekokouksessa valitaan luottamustoimiin sellaisia henkilöitä, jotka uskaltavat puhua näistä asioista ja jotka kirkastavat vihreiden linjaa ja tekevät Vihreistä taas radikaalin ympäristöpuolueen.

Kiitoksia.

Kannatuspuheenvuoro varapuheenjohtajaehdokas Timo Juurikkalalle

Terve, terve!

Meillä on monia hyviä ehdokkaita moniin eri tehtäviin. Aion nyt kuitenkin kannattaa yhtä varapuheenjohtajaehdokasta.

Kannatan puolueen varapuheenjohtajaksi sellaista henkilöä, kenellä on vahva uskottavuus ympäristönsuojelupiireissä.
Kannatan henkilöä, joka uskaltaa puhua niistä asioista, mistä muut puolueet eivät uskalla.
Kannatan henkilöä, joka on osoittanut poliittisen kyvykkyytensä sekä paikallistasolla että eduskunnassa.

Arvoisa puoluekokous. Minä olen nuori, ajokortiton, vegaani-hippi. Kannatan puolueen varapuheenjohtajaksi keski-ikäistä lihaa syövää heteromiestä.

Kannatan Timo Juurikkalaa puolueen varapuheenjohtajaksi uskaliaan, rehellisen ja maanläheisen politiikan puolesta.

Kiitos.