Vantaan vihreä valtuustoryhmä haluaa nostaa ryhmien välisissä säästöneuvotteluissa esiin investointeja, joilla pystytään säästämään merkittäviä summia ilman että joudutaan leikkaamaan kaupunkilaisille elintärkeistä palveluista. Yksi tällainen investointi on katupölyn tehokkaampi puhdistus.

Pienhiukkasten taloudelliset vaikutukset terveysmenoihin ovat EU:n Cafe-hankkeen arvion mukaan Suomessa 1-2,9 miljardia euroa. Säästöjä vihreät lähtisivät hakemaan vauhdittamalla hiekoitushiekan korjausta keväisin. Vantaan osalta säästöjen mittaluokka laskettaisiin miljoonissa.

– katupöly on suuri ongelma ja aiheuttaa paljon sairaspoissaoloja sekä lisää asiakasmääriä terveyskeskuksissa. Katujen parempi puhtaanapito toisi merkittäviä säästöjä terveydenhuollon kustannuksissa, sanoo Anniina Kostilainen

Huono kaupunki-ilma vaikuttaa kaikkien pölyalueilla asuvien odotettavissa olevaan elinikään, mutta vitkuttelu tehdään erityisesti lasten, vanhusten, sydän- ja verisuonipotilaiden sekä allergisten terveyden kustannuksella.

Lisätietoja:
Anniina Kostilainen, valtuustoryhmän puheenjohtaja, 044-5840164