Viime viikonloppuna sattunut episodi aiheutti sen, että on nyt pakko nostaa tämä asia pöydälle.

Vantaan tulisi kiinnittää diabeetikoille jaettavien verensokerimittareiden kilpailutuksessa huomiota moneenmuuhunkin asiaan, kuin liuskojen hintoihin. Itselläni on käytössä Accu Check Aviva Nano. Sain tuon noin 3 vuotta sitten muutettuani Espoosta Vantaalle, kun entiseen One Touchin mittariin ei Vantaalla jaettu liuskoja. Ensimmäisen kerran vein mittarin vaihtoon 1,5kk kuluttua, kun patterit loppuivat niin lyhyessä ajassa. Eipä paljoa auttanut, seuraavan kerran ostin uudet paristot 3kk päästä.

Mielestäni myös käytettävyyteen tulisi painottaa huomiota kilpailutettaessa mittarinvalmistajia. Ja käytettävyyttä ei todellakaan paranna se, että mittari kuluttaa pattereita älytöntä vauhtia jopa käyttämättömänä.

Mielestäni ei ole kohtuullista, että joudumme itse hankkimaan paristot 3-5 kertaa vuodessa ja kun näitä isoja nappiparistoja ei välttämättä edes löydä lähikaupasta.

Mutta takaisin siihen viimeviikonlopun episodiin. Minulla oli 4 liuskaa jäljellä, uudet paristot mittarissa ja aloin mittaamaan verensokeria, mittari pyysi liuskaa ja pyysi antamaan verinäytteen. Analysoinnin puolivälissä mittari hukkasi liuskan ja palattiin alkuun. Sama toistui seuraavissa kahdessa mittauksessa ja viimeisellä liuskalla päästiin se 5 sekuntia loppuun asti. Pitää huomenna lähteä terveysasemalle hakemaan uusi mittari ja uusia liuskoja.

Mittarit itsessään ovat lähes ilmaisia. Liuskojen hinnoilla tehdään rahaa. Tämä on ollut tiedossa jo vuosia. Mutta siitäkin huolimatta itse panostaisin laatuun ja käytettävyyteen, kuin halvimpiin liuskoihin. Ja ihan asian vierestä… OneTouchiin en joutunut vaihtamaan paristoja kuin kahden tai kolmen VUODEN välein.

Timo Tuomaala, Askisto, Vantaan Vihreiden kunnallisvaaliehdokas #346