Tiukoille meni. Sain 244 ääntä ja olen näin ollen 2. varavaltuutettu Vantaan kaupunginvaltuuston Vihreässä valtuustoryhmässä. Eduskuntavaaleissa Vantaan alueelta ääniä tuli 331 eli hieman pudotusta on havaittavissa.

Kampanjaa on ollut todella hauskaa tehdä. Vaalipäällikkö Linda ja tukiryhmäläiset ovat tehneet todella hienoa työtä. Kampanja on ollut näkyvä ja varmastikin Vantaan aktiivisin.

Paras osa tässä on kuitenkin ollut ne lukuisat keskustelut, joita olen asukkaiden kanssa käynyt. Aiheita ja huolenaiheita on ollut monia. Moniin tarinoihin olen samaistunut ja monista olen oppinut. Näiden ihmisten takia tätä duunia tehdään.

Vantaalla äänestysprosentti oli vain 51, mikä on koko Suomen huonoin. Vantaa hoiti vaalimainokset paikoilleen vasta kun ennakkoäänestys oli jo käynnissä. Suurempi syy äänestämättömyyteen lienee se, että tyytymättömyys demareiden ja kokoomuksen linjalle peruspalveluiden alasajamisen suhteen on kanavoitunut nukkumisena vaalien yli. Jostain syystä Vihreiden ja Vasemmiston vaihtoehtoinen linja, jossa palvelut turvataan kohdistamalla leikkaukset fiksummin ja korottamalla maltillisesti veroja ei saanut äänestäjiä liikkeelle. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevalla vaalikaudella on entistä vaikeampaa pitää kiinni peruspalveluista.

Töitä siis riittää. Minä teen töitä Vantaan hyväksi varavaltuutetun paikalta sekä lautakunnasta käsin. Vielä ei tiedetä mikä lautakuntapaikka minulle siunaantuu, mutta sekin selviää tässä syksyn aikana.

Vielä suuri kiitos kaikille äänestäjille, tukiryhmäläisille sekä tsemppareille X244.

Onnittelut valituille. Olen erityisen iloinen Vihreiden Anssi Auran, Riikka Åstrandin ja Timo Juurikkalan sekä Vasemmistoliiton Minttu Sillanpään valinnasta. Tehkäähän hyvää työtä valtuustossa.