Jarmo Kantonen Attendo-MedOnesta kritisoi kirjoitustani, jossa haluan, että terveydenhoito tehdään pääosin Vantaan omana työnä eikä ulkoistettuna. Selvähän se, että firman johtaja puolustaa firmaa ja esittää vain parhaat puolet sen toiminnasta.

Vantaan terveyspalvelut on järjestetty muuten hyvin, mutta ongelmana on usein tuntien jonottaminen, mihin asiakkaat hermostuvat ja työntekijät väsyvät. Listalääkärijärjestelmää pitäisi kiireellisesti korjata. En usko, että terveydenhuollon johdon tavoitteena on kuitenkaan että jonottamalla ihmiset siirrettäisiin yksityisen hoidon piiriin – siis ne, joilla on varaa siihen.

On kaksi syytä, miksi en haluaisi Attendo-MedOnea palveluntuottajaksi Vantaalle. Toinen on se, että itse olen saanut kaikkein heikointa palvelua kaikista terveydenhoitokokemuksistani Attendo-MedOnelta ja samaa puhuvat myös muut ihmiset joiden kanssa olen tekemisissä. Koivukylän terveysasemalla puolestaan saa hyvää hoitoa.

Toinen syy miksi vastustan kansainvälisten lääkärifirmojen käyttöä Vantaan terveydenhoidossa, on se, että vantaalaisten veroeurot menisivät veroparatiiseihin ja niitä voitaisiin käyttää ihan mihin hyvänsä, vaikkapa aseteollisuuteen, ilman että Vantaa voi millään tavalla vaikuttaa asiaan.

Diacor on ainut tietämäni iso lääkärifirma, joka on täysin suomalaisessa omistuksessa ja jonka voitto tuloutetaan Diakonissalaitoksen erinomaiseen työhön, esimerkiksi paperittomien maahanmuuttajien terveydenhoitoon ja asunnottomille asuntojen järjestämiseen jne. Diacor hoitaakin hyvin Vantaan sivistystoimen työterveyttä.

Sini Alén
Kaupunginvalatuutettu