Vantaan kaupunginhallitus teki maanantain budjettikokouksessaan ainakin kolme hyvää päätöstä: kouluavustajasäästöt torjuttiin, vanhusten päivätoimintaa tarjoavat Havurasti ja Myyrasti säilytettiin ja Luontokoulun rahat palautettiin.

Erityisen tärkeää oli se, että sadan koulunkäyntiavustajan leikkaus peruutettiin. Vantaalla on käynnistynyt niin kutsuttu Turpo-toimenpideohjelma, jossa erityisen tuen tarpeessa olevat oppilaat voivat jatkossa käydä omaa lähikouluaan.Tällainen erityisoppilaiden integrointi pääsääntöisesti tavallisiin luokkiin ei onnistu, jolleivät tukitoimet ole riittäviä. Koko hyvä uudistus olisi VARMASTI ajautunut kiville, jos joka kolmas kouluavustaja olisi potkittu pellolle. Hankkeen onnistuminen ei näissäkään oloissa ole varmaa, ja se vaatiikin tarkkaa seurantaa ja tarvittaessa korjausliikkeitä.

Vanhusten päivätoimintaa järjestävien Rastien säilyminen on myös iloinen uutinen. Päivätoiminta parantaa ikäihmisten elämänlaatua ja tukee kotona asumista.

Vantaan Luontokoulua ylläpitää Vantaan Ympäristöyhdistys, joka järjestää toiminnan todella edullisesti. Jos Luontokoulu olis lakkautettu, sen uudelleen käynnistäminen joskus tulevina vuosina olisi ollut erittäin vaikeaa. Luontokoulu tekee tärkeää ympäristökasvatustyötä, jota ei näinä vakavien ympäristöongelmien aikana saa ainakaan vähentää.

Vantaan kaupunginhallitus teki maanantain budjettikokouksessaan ainakin kolme hyvää päätöstä: kouluavustajasäästöt torjuttiin, vanhusten päivätoimintaa tarjoavat Havurasti ja Myyrasti säilytettiin ja Luontokoulun rahat palautettiin.

Erityisen tärkeää oli se, että sadan koulunkäyntiavustajan leikkaus peruutettiin. Vantaalla on käynnistynyt niin kutsuttu Turpo-toimenpideohjelma, jossa erityisen tuen tarpeessa olevat oppilaat voivat jatkossa käydä omaa lähikouluaan.Tällainen erityisoppilaiden integrointi pääsääntöisesti tavallisiin luokkiin ei onnistu, jolleivät tukitoimet ole riittäviä. Koko hyvä uudistus olisi VARMASTI ajautunut kiville, jos joka kolmas kouluavustaja olisi potkittu pellolle. Hankkeen onnistuminen ei näissäkään oloissa ole varmaa, ja se vaatiikin tarkkaa seurantaa ja tarvittaessa korjausliikkeitä.

Vanhusten päivätoimintaa järjestävien Rastien säilyminen on myös iloinen uutinen. Päivätoiminta parantaa ikäihmisten elämänlaatua ja tukee kotona asumista.

Vantaan Luontokoulua ylläpitää Vantaan Ympäristöyhdistys, joka järjestää toiminnan todella edullisesti. Jos Luontokoulu olis lakkautettu, sen uudelleen käynnistäminen joskus tulevina vuosina olisi ollut erittäin vaikeaa. Luontokoulu tekee tärkeää ympäristökasvatustyötä, jota ei näinä vakavien ympäristöongelmien aikana saa ainakaan vähentää.