Minua on tämän vuoden aikana kosiskeltu todella moneen eri pestiin. SAMOKin hallitusta olin vakavasti harkinnut ja ehdokkuuteeni suhtauduttiin positiivisesti. Kesän aikana päätin kuitenkin olla hakematta ainakin tänä vuonna.

Minua on myös kosiskeltu hakemaan ViNOn hallitukseen, HUMAKOn puheenjohtajaksi sekä Protun jaostoihin ja hallitukseen.

Minua ei ole pyydetty hakemaan Vantaan Vihreiden puheenjohtajaksi. Sitä paikkaa aion kuitenkin hakea.

Juuri ennen tämän merkinnän kirjoittamista olen lähettänyt hakemuksen Vantaan Vihreiden ja Vantaan Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden sähköpostilistoille. Takana on rankka viikonloppu SAMOKin liittokokouksessa ja Vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa. Samalla olemme ViNOVan kanssa valmistautuneet huomiseen syyskokoukseen. Kaiken touhuamisen lomassa olen eri ihmisille puhunut ajatuksistani pyrkiä VaVin puheenjohtajaksi ja olen saanut positiivista vastakaikua.

En päässyt varsinaiseksi valtuutetuksi. Olen kolmas varavaltuutettu tulevalla kaudella. Olen Vihreiden puoluevaltuuskunnassa myös varajäsenenä. Mielestäni nämä toimet tukevat toimimistani Vantaan Vihreiden puheenjohtajana, koska kykenen niiden ansiosta pysymään helpommin ajantasalla puolueen sisällä käytävästä keskustelusta sekä Vantaan politiikasta.

Vantaan vihreistä valtuustoryhmä on ollut se näkyvämpi ja kantaaottavampi taho, niin kuin pitääkin. Mielestäni Vantaan Vihreiden tulisi kuitenkin näkyä myös järjestönä kaupungin poliittisessa keskustelussa. Meidän pitää etsiä valtuuston ulkopuolisia vaikuttamisen kanavia ja ottaa kantaa. Näin voisimme saada tehokkaammin tavoitteitamme läpi.

Puolueen sisällä Vantaan Vihreiden tulee olla aktiivinen keskustelija ja arvostettu kumppani. Kunnallisena kattojärjestönä taas meidän tärkein tehtävä on turvata jäsenjärjestöjen toiminta.

Uskon, että olisin paras valinta Vantaan Vihreiden puheenjohtajaksi. Olen innostava ja kokenut järjestötoimija ja minulla on tahtoa ja näkemystä VaVin kehittämiseksi jouhevammaksi ja vaikuttavammaksi yhdistykseksi.