Vantaan vihreä valtuustoryhmä haastaa muiden puolueiden kaupunginvaltuutetut ja muut loppiaisvastaanotolle kutsutut ostamaan “hyväntekeväisyysillalliskortin” ja tukemaan sen suuruudella vantaalaista järjestötyötä.

Illalliskorttien tuotto ohjataan Vantaan nuorten turvatalolle maksamalla vapaavalintainen summa (esim. 20-100 e) SPR:n tilille FI29 1572 3000 3727 30, viestikentässä viestinä ”Vantaan turvatalo”.

SPR:n nuorten turvatalot tarjoavat tukea vaikeassa tilanteessa oleville 12-19 -vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen. Vantaalla toimii lukuisia järjestöjä, joiden toiminta tuo merkittävän lisän vantaalaisiin palveluihin. Järjestöjen työ tarvitsee nykyistä enemmän myös rahallista tukea. Loppiaisvastaanotolle osallistuvat voivat juhlimisen ohessa osoittaa illalliskortin verran tukeaan tärkeään työhön.

Vantaan kaupungin perinteisen loppiaisvastaanoton järjestäminen maksaa noin 75.000 euroa. Vantaan Vihreät ja useat muut vantaalaiset puolueet esittivät budjettineuvotteluissa, että summa olisi juhlien sijaan suunnattu tärkeämpiin kohteisiin. Summalla olisi voitu palkata esimerkiksi yksi lapsiperheiden kotipalveluiden työntekijä, ylläpitää lakkautettavaa Mikkolan kirjastoa puolen vuoden ajan, tai palkata mielenterveyshoitaja jatkuvista jonoista kärsiviin mielenterveyspalveluihin.

”Loppiaisvastaanotto on hyvä tilaisuus kiittää kaupungille tärkeitä yhteistyökumppaneita. Nyt kun kaupunki säästää jopa tärkeimmistä peruspalveluista, olisi kuitenkin hyvä miettiä, onko aiheellista käyttää kaupungin rahaa juhlimiseen,” pohtii Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Anniina Kostilainen.


Lisätietoja:
Valtuustoryhmän pj Anniina Kostilainen p. 044 5840164

Keräyslupa: 2020/2011/2603/2.11.2011 & 2020/2012/2631/16.8.2012