riikka åstrand 240Vantaan vihreä valtuustoryhmä valitsi kesäkokouksessaan 11.8.2013 ryhmälle uuden puheenjohtajan. Tehtävään valittiin yksimielisesti nuorisoalan projektipäällikkö Riikka Åstrand. Ryhmän 1.varapuheenjohtajaksi valittiin Ensi- ja turvakotien liitossa työskentelevä Heidi Rosbäck-Mikkonen. Åstrand ja Rosbäck-Mikkonen ovat molemmat ensimmäisen kauden valtuutettuja.

Ryhmän puheenjohtajana aiemmin toiminut Anniina Kostilainen luopui ryhmän puheenjohtajuudesta keskittyäkseen tehtäväänsä valtuuston toisena varapuheenjohtajana. Kostilaisen mukaan on hyvä, että vihreässä ryhmässä voidaan jakaa vastuuta isommalle joukolle.

– On tärkeää, että saamme vihreän ryhmän osaamisen laajasti hyödynnettyä, Kostilainen toteaa.

Syksyn tiukkoihin talousneuvotteluihin vihreä ryhmä lähtee realistisin mielin, Vantaan vaikea taloustilanne kirkkaana mielessä. Ryhmän tavoitteena on tuoda esiin tapoja, joilla voidaan samaan aikaan sekä säästää rahaa että saada aikaan uusia, parempia toimintatapoja. Esimerkkeinä näistä hyvistä muutoksista ovat mm. joka toimialalle ulottuva energiansäästöohjelma sekä innovatiiviset palvelukonseptit.

– Pidämme tärkeänä, ettei vantaalaisten hyvinvoinnista tingitä tiukassakaan taloudellisessa tilanteessa. Vaihtoehtoja kipeille leikkauksille on olemassa, toteaa Riikka Ästrand.

Ryhmän kärkitavoitteena on saada kustannustehokkaat, ihmisläheiset palvelut jalkautettua Vantaalle. Åstrandin mukaan esimerkiksi intensiivinen perhetyö, jossa tuetaan perheitä oikea-aikaisesti ennen tilanteiden kriisiytymistä on tehokasta. Kun apua tarvitseva saa oikeanlaista tukea ajoissa, säästetään sekä kaupungin rahaa että vältetään inhimillisiä tragedioita.

 

Lisätietoja:

Riikka Åstrand, 050-5394555

Anniiina Kostilainen, 044-5840164