Mölandet

Vantaan vihreiden vuoden 2013 syysretki järjestetään Porkkalanniemeen sunnuntaina 13.10. Lähtö retkelle tapahtuu siten, että olemme paikalla Porkkalanniemessä noin klo 10. Lähtö takaisin Vantaalle tapahtuu noin klo 17. Retkellä tarjoillaan tulokahvit, keittolounas ja grilli on kuumana myöhemmin illalla.

Ilmoittautuminen

5.10. mennessä sähköpostitse toiminnanjohtajalle (tuomas.rinne(a)vantaanvihreat.fi). Kuljetukset pyritään järjestämään kimppakyydeillä ja tätä varten tarvitsemme tiedon, onko osallistujilla mahdollisesti auto käytössä.

Varustus

Syysretkelle merenrantaan ei voi pukeutua liian lämpimästi! Tuulenpitävät vaatteet ovat tarpeen.

Mitä Porkkalanniemessä voit tehdä?

Merelliset maisemat

Niemen kärjestä näkee avomerelle ja hyvällä kelillä Viroon asti. Kalliorannat ovat erittäin hienoja ja niemestä löytyy aina myös tuulelta suojaisia rantoja. Aivan rannasta kalliot voivat olla todella liukkaita. On siis syytä olla varovainen!

Monipuolinen eläinmaailma

Muuttolintuja voi bongailla niemen kärjestä.

Nisäkkäistä alueella on erittäin runsaasti hirviä ja peuroja. Peuroja voi nähdä erityisesti niiden ruokintapaikalla. Hirvieläinten vuoksi koiria ei saa pitää alueella irrallaan.

Kalastusta

Porkkalaniemi on parhaimmillaan hyvä taimenpaikka rannalta kalastajalle. Kalan saanti vaatii kuitenkin aina vähän tuuria. Muista ostaa kalastusluvat, jos aiot kalastaa virvelillä! Mato-onkiminen on sallitua joka miehen oikeudella.