hannu kokko 240Hannu Kokko palaa poliittisille pelikentille kaupunginhallituksesta työkiireiden vuoksi eronneen Timo Juurikkalan paikalle. Valinnan teki Vantaan Vihreiden jäsenkokous ja vahvistus valinnalle tuli torstain valtuustoryhmän kokouksessa. Kaupunginhallituksessa Kokko on viimeksi ollut vuosina 2001-2004.

Tikkurilassa koko poliittisen uransa vaikuttanut Kokko kokee kaupungin ja Tikkurilan kehittämisen positiivisena asiana, mutta näkee kehityksessä myös uhkakuvia.

– Tiikeri Areenan purkaminen vähentää liikuntapaikkojen tarjontaa ja korvaavan paikan pitää löytyä nopeasti.

Vantaan Taftin puheenjohtajana toimiva Kokko näkee urheiluseurat tärkeinä kolmannen sektorin toimijoina, jotka tarvitsevat enemmän julkista tukea.

– Nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi harrastusmahdollisuudet on syytä pitää kaikkien ulottuvilla. Ilman julkista tukea seuroille ja yhdistyksille tämä on haastavaa. Liikuntaharrastuksella on myös positiivinen vaikutus kansanterveyteen ja sairastavuuden ennaltaehkäisyyn.

Ympäristöasioissa profiloituneen Juurikkalan tilalle astuva Kokko pitää Vantaan ympäristön hyvinvointia keskeisenä asiana ja nostaa tärkeäksi tavoitteeksi Vantaanjoen vaelluskalatilanteen parantamisen.

– Vantaanjoen vesistössä on paljon turhia vaellusesteitä, joiden poistaminen on tärkeää vaelluskalojen kannalta. Tällainen on esimerkiksi Tikkurilankosken pato. Hyvää kehitystä hidastavia esteitä on muutoinkin purettava paitsi luonnossa, myös yhteiskunnassa.

 

Lisätietoja:

Hannu Kokko, 0400-815616