Vantaan valtuuston on määrä hyväksyä ympäristöohjelma maanantaina 7.10.

Vihreät esittivät vuoden 2012 syksyllä kattavaa energiansäästöpakettia, jonka tuottamilla säästöillä turvattaisiin kriittisiä peruspalveluita. Viime vuonna alkaneen Vantaan kaupungin energiansäästöhankkeen säästöluvut osoittavat, että vihreiden arviot miljoonien säästöpotentaalista pitävät paikkansa. Hankkeessa on mukana 15 koulua ja päiväkotia. Säästetty summa on ollut ensimmäisen vuoden osalta 280 000 euroa. Vuosittainen säästetty euromäärä tulee kasvamaan hankkeen edetessä.

– Muidenkin valtuustoryhmien olisi syytä ottaa tosissaan ajatus energiansäästöistä helppona ja kivuttomana tapana tuoda kaupungille säästöjä, toteaa valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Anssi Aura.

Vihreiden mielestä talous- ja velkaohjelmaan on saatava kunnianhimoinen euromääräinen energiansäästötavoite. Velkaohjelma sisältää kymmenien tuhansien eurojen piensäästöjä, mutta lukumääräisesti huomattavan suurta energiansäästöpotentiaalia ei ole käsitelty velkaohjelmassa tarkemmin.

– Kipeät budjettileikkaukset lapsilta, sairailta ja vanhuksilta tuntuvat järjettömiltä, kun samaan aikaan satoja tuhansia euroja tuhlataan, koska lämmön annetaan karata harakoille, kertoo kaupunginhallituksen jäsen Sirpa Siru Kauppinen.

Säästöjen toteuttamiseksi ei ole tehty tavoiteaikataulua – tai ainakaan kaupungin ympäristöjohtaja ei ympäristöohjelmaa esitellessään tiennyt sellaisesta. Vihreä valtuustoryhmä vaatii energiansäästön ja muiden ympäristösäästöjen toteuttamista seuraavan kolmen vuoden aikana.

Lisätietoja:

Valtuustoryhmän 2.varapuheenjohtaja Anssi Aura: 040 772 2958, anssi.aura@vantaanvihreat.fi

Kaupunginhallituksen jäsen Sirpa Siru Kauppinen: 040 540 4691, siru.kauppinen@vihreat.fi