sini alen 240

(kirjoitus on julkaistu Vantaan Laurissa 9.1.2014)

Pidin taannoin Vantaan valtuustossa puheen, jossa totesin, että Vantaan köyhyyttäkin ikävämpi asia on se, että kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajat keskenään sopivat tärkeimmistä asioista ja saavat tahtonsa läpi, koska suurimmilla ryhmillä on tiukka ryhmäkuri.

Vielä tätäkin pahempi asia ovat eettiset arvot, joille Vantaan toiminta nykyisin perustuu. Kaupungin investoinnit rahoitetaan leikkaamalla kaikkein heikoimpien, lasten, vanhusten ja sairaiden, palveluista. Miksi ei leikata koskaan niiltä, joilla on eniten varaa? Toinen eettinen kysymys on se, että Vantaan Energia saa vapaasti tehdä kallista yhteistyötä venäläisomisteisen epävarman ydinvoimayhtiön kanssa. Lasku tästä tulee kaupunkilaisten maksettavaksi. Kolmas asia mikä minua ihmetyttää suuresti, on kaupunginjohtajan myöntämä Vantaa-palkinto turkisfirmalle. Kaupunginjohtajan luulisi tietävän miten huonoissa oloissa turkiseläimiä kasvatetaan. Vantaalta löytyy yllin kyllin eettisempiäkin firmoja palkittavaksi.

Vantaa tarvitsee muutosta arvoissaan. Sivistynyt kunta pitää huolta heikkoimmista ja se kantaa hedelmää. Esimerkiksi se, mikä annetaan lapsille, tulee moninkertaisena takaisin tulevaisuudessa.

Sini Alén, varavaltuutettu