Vantaan vihreä kaupunginhallitusryhmä vaatii kaupungin tekemiin ympäristösäästöihin kunnianhimoa. Vaikka vedenkulutuksessa ja paperinkulutuksessa on otettu oikeita askeleita, mahdollisuuksia on paljon vielä käyttämättä. Vantaan kaupungin arviota energian- ja vedenkulutuksen tuomasta sähköpotentiaalista esiteltiin kaupunginhallituksessa maanantaina 17.3. Vihreiden ryhmän mukaan esitetty säästöpotentiaali jäi kauaksi todellisista mahdollisuuksista.

– Vantaalla leikataan rankasti palveluita samaan aikaan kun tuhlataan energiaa, kiteyttää kaupunginhalltuksen jäsen Sirpa Kauppinen.

Ammattimaisessa energiansäästössä sisäilman laatu paranee, lämpötila vakiintuu optimaaliseksi kaikissa rakennuksen osissa, ja energiaa säästyy kun ilmanvaihto ja lämmitus ovat joka paikassa tasapainossa. Energiansäästö ei tarkoita ilmastoinnin katkaisemista, sillä se lisää homeriskiä ja saattaa lyhentää rakennuksen elinikää, mikä ei ole taloudellista eikä ekologista.

Kaupungin kaikessa toiminnassa on mahdollisuutta säästää energian, veden ja paperin kulutusta. Lisäksi nykyistä tehokkaammalla jätteiden lajittelulla voisi olla mahdollisuus saavuttaa säästöjä. Vihreiden mukaan koko kaupungin ympäristösäästöpotentiaali on saatava täysimääräisesti hyödynnettyä.

– Paljon on tehtävissä pelkästään toimintatapoja muuttamalla. Tämän lisäksi haluamme, että ympäristöinvestoinnella saavutettava energiansäästöpotentiaali selvitetään pikaisesti. Investointeihin perustuvalle energiansäästölle pitää asettaa realistiset, mutta kunnianhimoiset tavoitteet vuoden 2015 talousarviokäsittelyn yhteydessä, kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Anniina Kostilainen toteaa.

Lisätietoja:
Kaupunginhallituksen jäsen Sirpa Siru Kauppinen 040 540 4691, siru.kauppinen@vihreat.fi
Kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Anniina Kostilainen 044 584 0164, anniina.kostilainen@vantaanvihreat.fi