Uudenmaan Vihreiden yleiskokous hyväksyi tänään 10.6. ensimmäiset ehdokkaat tuleviin eduskuntavaaleihin. Vantaalta mukana ovat ympäristöministerin erityisavustaja, kaupunginvaltuutettu Timo Juurikkala sekä perhetyöntekijä, Vantaan Vihreiden puheenjohtaja Eve Rämö.

– Olen ollut mukana Vihreässä politiikassa 1990-luvun alusta lähtien, vuosina 2009-2011 olin kansanedustaja, 2011-2013 puolueen varapuheenjohtaja ja tällä hetkellä valtuutettu sekä Uudenmaan liiton valtuuston varapuheenjohtaja. Ympäristöasiat, luonnonsuojelu ja kestävä kehitys ovat minulle tärkeimpiä tavoitteita politiikassa, mutta myös koulutusasioihin sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoon aion kampanjassani keskittyä. Minulla on paljon kokemusta politiikan erilaisilta kentiltä ja suuri into ja palo maailman pelastamiseen. Se voi tapahtua pienin erin, edesauttamalla erilaisia maailmaa parantavia muutoksia!, sanoo Timo Juurikkala.

– Olen sosionomi-kirkon nuorisotyönohjaaja ja työskentelen lastensuojelun parissa, tällä hetkellä perhetyöntekijänä. Toimin aktiivisesti kirkollispolitiikassa ja olen Vantaalla kirkkovaltuutettu sekä tasa-arvoa ajavan Tulkaa Kaikki -liikkeen jäsen. Minulle luovuttamattomia arvoja ovat tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus. Näitä oikeuksia ei saa loukata millään perusteella. Myös ekologisuus, luontomme monimuotoisuuden säilyttäminen ja eläinten oikeudet ovat sydäntäni lähellä. Vihreässä päätöksenteossa tulee edellä mainittujen lisäksi olla avoimuutta, läpinäkyvyyttä ja tehtyjen päätösten tule olla eettisesti kestäviä. Sydäntäni lähellä ovat lähiöt ja niiden ihmiset, kiteyttää Eve Rämö.